Foto: Shutterstock

Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju vecumā no 65 gadiem izmanto mobilo telefonu, lai atrastu sev noderīgu informāciju internetā, liecina mobilo sakaru operatora "Tele2" apkopotie dati. Mobilā interneta izmantošana vecāka gada gājuma cilvēku vidū pēdējo divu gadu laikā augusi trīs reizes jeb aptuveni par 230%.

"Mūsu dati skaidri apgāž mītu, ka seniori nelabprāt apgūst jaunās tehnoloģijas. Šogad "Tele2" veiktajā pētījumā noskaidrojās, ka vecumā virs 60 gadiem viedtālruņus lieto jau 70% cilvēku. Vienlaikus novērojamas arī straujas izmaiņas tehnoloģiju lietošanas paradumos – arī seniori priekšroku dod interneta lietošanai telefonā, savukārt datora izmantošanai ar nolūku pieslēgties internetam ir tendence samazināties. Straujo pieaugumu var skaidrot gan ar mobilo pakalpojumu attīstību internetā, gan ar pieaugošo tehnoloģiju pratību senioru vidū," viedokli pauž "Tele2" komercdepartamenta direktors Raivo Rosts.

Protams, mobilā interneta aktīvākie lietotāji ir jaunākā paaudze. To ļoti labi arī apliecina mobilā interneta lietošanas dati skolēnu brīvlaikā. Piemēram, aizvadītajā nedēļā, kad Latvijas skolās bija rudens brīvlaiks, "Tele2" tīklā reģistrētais mobilo datu patērētais apjoms audzis par 16%, salīdzinot ar nedēļas vidējo patēriņu.

"Tele2" uzņēmuma klienti ir gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju. Pieaugošā interese par mobilo datu lietošanu liek operatoriem nepārtraukti pilnveidot savu tīklu, un arī "Tele2" nākamajā gadā sola uzstādīt un modernizēt jaunas bāzes stacijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!