Foto: Publicitātes foto
Viens no pasaules lielākajiem satelītu operatoriem SES, kura viena no telestacijām atrodas arī Latvijā, kā pirmais izmantos orbitālo uzpildes transportu, savu satelītu uzpildīšanai kosmosā ar šķidro hēliju, portālu "Delfi" informēja kompānijā.

Orbitālo uzpildes transportu izgatavojis vadošais inovatīvu satelītu un kosmosa kuģu sistēmu nodrošinātājs "Space Systems Loral".

Līdz ar to satelītu dzīves ilgums kosmosā, tiks būtiski pagarināts, un misija satelītu ilgdzīvotspējai ir sākusies, norāda uzņēmumā. Plānots, ka orbitālais uzpildes transports nodrošinās apkalpošanas pakalpojumus jebkurā vietā kosmosā.

"Satelītu orbitālā apkalpošana ir būtiskākais nākamās paaudzes komunikācijas satelītu izgatavošanā. Šis solis satelītu operatoriem sniegs milzīgas iespējas būt vēl elastīgākiem satelītu flotes vadīšanā nodrošinot aizvien pieaugošās patērētāju datu un video pārraižu prasības", uzsver SES Tehnoloģiju Direktors Martins Halivels.

SES visā pasaulē nodrošina diferenciētu un mērogojamu GEO-MEO, izmantojot vairāk nekā 50 satelītus ģeostacionārajā zemes orbītā (GEO) un 12 vidējā zemes orbītā (MEO). SES sniedz satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu nodrošinātājiem, mobilo un fiksēto tīklu operatoriem, kā arī komerciālajām un valsts organizācijām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!