Foto: Reuters/Scanpix
Viedtālruņu ražotāja "Xiaomi" viceprezidents Hugo Bara, kurš pirms 3,5 gadiem negaidīti pameta "Google", lai pievienotos Ķīnas kompānijai, nolēmis pārtraukt darbu vienā no Āzijas lielākajiem mobilo tehnoloģiju uzņēmumiem un atgriezties ASV.

Bara, kurš "Google" atbildēja par "Android" produktu izstrādi, par pievienošanos "Xiaomi" paziņoja 2013. gadā. Tolaik tas bija trīs gadus vecs strauji augošs viedtālruņu ražotājs, par kuru citviet pasaulē ārpus Ķīnas daudz nezināja.

Baras aizbraukšana uz Ķīnu 2013. gadā, kā raksta "Vanity Fair", sakrita ar laiku, kad uzņēmuma iekšienē notika skandāls, proti, Bara un "Google" dibinātājs Sergejs Brins vienlaicīgi uzturējuši romantiskas attiecības ar vienu un to pašu dāmu, "Google Glass" mārketinga direktori Amandu Rosenbergu.

Ķīnas uzņēmuma kapitālvērtība tolaik tika lēsta 10 miljardu ASV dolāru apmērā, bet pašlaik tā sasniedz aptuveni 46 miljardus ASV dolāru.

Bara par savu lēmumu atgriezties ASV paziņoja feisbuka ierakstā, skaidrojot, ka ilgojas pēc mājām: "Redzot, cik daudz šo gadu laikā esmu palaidis garām, man ir kļuvis skaidrs, ka ir pienācis laiks atgriezties."

Viņš arī precizē, ka oficiāli darba attiecības ar Ķīnas uzņēmumu pārtrauks februāri, bet pēc atgriešanās ASV plāno iesaistīties kādā jaunā projektā Silīcija ielejā.

"Xiaomi" 2014. gadā bija lielākais viedtālruņu ražotājs Ķīnā, taču tagad tas savas pozīcijas zaudējis un par tirgus rādītājiem cīnās ar konkurentiem "Oppo" un "Huawei".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!