Foto: Publicitātes attēli
Šā gada 28. un 29. novembrī Rīgā notiks globāls tehnoloģiju, dzīvesstila un startapu festivāls "Digital Freedom Festival" (DFF), kurā pulcēsies vairāk nekā 1000 tehnoloģiju uzņēmēji, eksperti, politikas veidotāji, investori un iedvesmojoši runātāji no visas pasaules, portālu "Delfi" informēja konferences rīkotāji.

Festivāla centrālā tēma būs digitālā revolūcija, tās ietekme uz biznesu, politiku un dzīvesstilu. Divu dienu garumā dalībnieki meklēs atbildes, kā sabiedrība, politikas veidotāji un uzņēmēji var labāk sadarboties un izmantot tehnoloģiju radītās priekšrocības.

Startapu uzņēmēji varēs piedalīties izglītojošās meistarklasēs, startapu ideju (pitching) konkursā un prezentēt savus radītos produktus "Expo", lai piesaistītu potenciālo klientu, investoru, darbinieku un starptautisko mediju uzmanību.

Savukārt investori aicināti tikties ar daudzsološākajiem startapu un tehnoloģiju uzņēmumiem no Baltijas valstu reģiona, kā arī no Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas.

Viens no "Digital Freedom Festival" līdzdibinātājiem ir Uldis Leiterts. "Mūsu vīzija ir attīstīt DFF kā "tehnoloģiju Davosu", kur meklējam risinājumus pasaules līmeņa problēmām. Vēlamies ne tikai runāt par to, kā uzbūvēt miljardiem dolāru vērtu startapu, bet domāt plašāk. Kāda ir valstu nākotne digitālajā pasaulē? Kā mākslīgā intelekta attīstība mainīs mūsu ikdienas dzīvi? Kā likumdevējiem reaģēt uz digitālās pasaules izaicinājumiem? Mūsu plānos ir mērķtiecīgi attīstīt DFF, lai jau Latvijas simtgadē - 2018. gadā - Rīga būtu viena no ietekmīgākajām pasaules tehnoloģiju un startapu tikšanās vietām," sacīja Leiterts.

Konferenci "Digital Freedom Festival" organizē Latvijas startapu veiksmes stāsta "Infogr.am" dibinātājs Uldis Leiterts, komunikācijas eksperte Dagnija Lejiņa un mediju eksperts Juris Šleiers.

Komanda kopā ar domubiedriem pagājušajā gadā organizēja Latvijā līdz šim lielāko startapu konferenci "Silicon Valley Comes to the Baltics 2015", kā arī politikas veidotāju diskusiju "Riga Venture Summit". Konferenci un ar to saistītos pasākumus kopumā apmeklēja 650 dalībnieku no 20 pasaules valstīm, to vidū starptautiski investori ar kopējo investīciju portfeli 500 miljonu dolāru apmērā.

"Digital Freedom Festival ir loģisks izaugsmes solis. Mēs zinām, ka Rīgai ir kapacitāte kļūt par globālu satikšanās vietu iedvesmai, zināšanām un biznesa kontaktiem - mērķtiecīgiem tehnoloģiju startapu talantiem, ambicioziem investoriem un vizionāriem, politikas veidotājiem no visas pasaules," piebilst Lejiņa.

Konferenci atbalsta globālā akseleratora "500 Startups" partneris Šons Persivals (ASV), kiberdrošības politikas eksperte Ieva Ilvesa, tehnoloģiju medija Tech.eu līdzdibinātājs un redaktors Alejandro Barrera un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!