Foto: Uber

Pasaules lielākais kopbraukšanas uzņēmums "Uber" nolīdzis darbā bijušo NASA zinātnieku Marku Mūru, ar kura palīdzību plānots izveidot lidojošus auto.

Jaunās mašīnas projekts nosaukts par vertikālās pacelšanās un nolaišanās tehnoloģiju (VTOL), kas kompānijas skatījumā ir praktisks nākotnes pilsētvides pārvietošanās līdzeklis.

Kompānija lēš, ka jauna lidojoša auto izstrāde ļautu samazināt ceļā pavadīto laiku, piemēram, no Sanfrancisko līdz Sanhosē no divām stundām un 15 minūtēm līdz 15 minūšu lidojumam.

"The Verge" norāda, ka kompānija jau izvēlējusies topošā transporta līdzekļa nosaukumu "Uber Elevate", tomēr vēl aizvien nav skaidrības, kā "Uber" pat teorētiskā līmenī spētu atrisināt vairākus šķēršļus jaunā produkta izstrādē, piemēram, radīto trokšņu līmeni, ar elektrību darbināmo akumulatoru noturību, kā arī iekļaušanos vispārējos aviācijas noteikumos.

Vēstīts, ka pašlaik "Uber" iegulda miljoniem ASV dolāru jaunu tehnoloģiju izstrādē. "Delfi" jau ziņoja, ka pērn Pitsburgā uzņēmums izmēģināja pirmos bezpilota auto testus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!