Foto: "infogr.am" līdzdibinātājs Uldis Leiterts un "Prezi" vadītājs Pīters Arvais
Ungārijas populārākais startaps "Prezi" iegādājies Latvijas uzņēmumu "Infogr.am", portālam "Delfi" apstiprināja uzņēmuma pārstāvji.

Darījuma summu kompānijas neatklāj.

Kā darījuma detaļas portālam "Delfi" komentēja "Prezi" vadītājs Pīters Arvais, pēc pārdošanas līguma noslēgšanas visi "Infogr.am" darbinieki kļuvuši par "Prezi" akciju īpašniekiem, tāpat "Infogr.am" īpašnieki apmaiņā par kompāniju saņēmuši naudas pārskaitījumu.

"Delfi" jau ziņoja, ka pasaulē pazīstamais un Latvijā dibinātais datu vizualizācijas uzņēmums "Infogr.am" apvienosies ar Ungārijā izveidoto vizuālo prezentāciju platformu "Prezi".

"Prezi" šobrīd izmanto vairāk nekā 85 miljoni lietotāju visā pasaulē.

Uzņēmuma pārstāvji skaidro, ka apvienosies, lai turpinātu darbu kā globālie līderi datu vizualizācijas jomā un lietotājiem visā pasaulē piedāvātu vēl spēcīgākus, vizuāli pievilcīgākus un interaktīvākus vizuālās komunikācijas rīkus.

Tāpat kompāniju pārstāvji informē, ka to plānā ir mērķis Latvijā attīstīt Datu vizualizāciju ekselences centru.

"Prezi" ir prezentāciju veidošanas platforma, kas tās lietotājiem palīdz veiksmīgāk komunicēt ar savu mērķauditoriju un klientiem. "Prezi" jaunākā rīka - "Prezi Next" - platformā var izveidot vizuāli interaktīvas prezentācijas un analizēt to efektivitāti.

"Prezi" dibināts 2009. gadā, un tā biroji atrodas Sanfrancisko, Budapeštā un Mehiko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!