Japānas spēļu industrijas milzis "Nintendo" paziņojis par plāniem 2017. gadā tirdzniecībā laist jaunāko kompānijas izstrādāto spēļu konsoli – "Nintendo Switch", liecina paziņojums uzņēmuma mājaslapā.

Jaunais "Switch" modelis aizstās 2012. gadā prezentēto "Wii U", un tirgū centīsies konkurēt ar nozares līderiem – citas Japānas kompānijas "Sony" spēļu sistēmu "Play Station 4" un "Microsoft" ražoto "Xbox One".

"Switch" modeli ASV tehnoloģiju aprakstošie portāli "ReCode" un "Verge" dēvē par hibrīdu, proti, to būs iespējams spēlēt gan uz mazā ekrāna, turot rokās, kā arī to būs iespējams ievietot "Switch Dock" pārveidotājā, kas nekavējoties ļaus pārslēgties uz TV ekrāna režīmu.

Vēl viens jauninājums ir konsoles vadības pultis, kas, lai spēlētu TV režīmā, vienkārši būs jānoņem no ierīces rokas režīma sāniem.

"Nintendo" sola ne tikai jau labi zināmās kompānijas izstrādātās spēles "Mario" un "Link", bet, lai sagādātu lielāku konkurenci "Microsoft" un "Sony", piedāvās arī uzlabotu "Skyrim" versiju, kā arī "NBA 2K".

"Switch" būs aprīkots ar "Nvidia Tigra" procesoru, kas līdz šim galvenokārt izmantots viedtālruņos un planšetdatoros, nevis spēļu konsolēs. Kā uzsver "The Guardian", kompānija arī šoreiz nepietuvosies "Play Station" un "Xbox" grafiskajam līmenim, toties turpinās uzsvaru likt uz spēļu formu un inovatīviem risinājumiem.

Lai gan produkta cena pagaidām nav nosaukta, "The Guardian" lēš, ka ta varētu būt aptuveni 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!