Otrdien, 11.novembrī, plašākai publikai prezentēts pirmais "Microsoft Lumia" viedtālrunis - budžeta klases "Microsoft Lumia 535". Šis ir pirmais "Lumia" sērijas modelis, kuru vairs nerotā "Nokia" zīmols.

Jau vēstīts, ka "Microsoft" plāno pakāpeniski atteikties no "Nokia" un "Windows Phone" zīmoliem par labu "Lumia", atsaucoties uz kompānijas nopludinātajiem dokumentiem, vēstīja ārvalstu mediji.

"Microsoft" 2013.gada septembrī iegādājās "Nokia" par 7,2 miljardiem ASV dolāru. Kopš 2010.gada "Nokia", kas savulaik bija dominējošais uzņēmums mobilo telefonu nozarē, piedzīvoja stabilu tirgus daļas samazināšanos.

Telefons ir budžeta klases viedtālruņa "Nokia Lumia 530"" turpinājums, kas iespēju ziņā nedaudz ir pietuvojies augstāku klašu viedtālruņu nodrošinātajām funkcijām. Viedtālrunis būs pieejams arī "Dual SIM" versijā.

Ierīce aprīkota ar "Windows Phone 8.1 Lumia Denim" operētājsistēmu, "Snapdragon" 200 četrkodolu procesoru un 1905 mAh akumulatoru. Iebūvētās atmiņas apjoms ir 8 Gb, ko ir iespējams palielināt līdz pat 128 Gb, izmantojot "microSD" karti. Tāpat mākoņkrātuvē "OneDrive" bezmaksas pieejami arī 15 Gb.

Tāpat "Microsoft Lumia 535" aprīkota ar piecu megapikseļu aizmugurējo kameru ar LED zibspuldzi un piecu megapikseļu platleņķa priekšējo kameru.

Viedtālrunis aprīkots ar piecu collu qHD displeju, kuru pret skrāpējumiem pasargās "Corning Gorilla Glass 3" stikliņš.

Pēc pašlaik pieejamās informācijas "Microsoft Lumia 535" melnā, baltā, zaļā un oranžā krāsā Latvijā būs pieejams no 2015.gada sākuma un tā aptuvenā nesubsidētā mazumtirdzniecības cena Latvijā būs 140 eiro. Tas būs nopērkams mobilo tālruņu tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!