Foto: vectorwatch.com
ASV kompānija "Fitbit", kas ir viens no lielākajiem sporta viedpulksteņu ražotājiem tirgū, dažu mēnešu laikā iegādājusies jau otro startapu – pēc ASV "Pebble" iegādes pērnā gada decembrī, tagad uzņēmums nopircis jaunu startapu no Rumānijas – "Vector".

Darījuma cena netiek atklāta. "Vector" pārstāvji norāda, ka vēl "kādu laiku" tirgū tiks nodrošināts esošo modeļu atbalsts, taču jauni pulksteņi zem kompānijas zīmola vairs netiks ražoti.

Tikai pusotru gadu vecais "Vector" attīstīja savu biznesu, pārdodot budžeta klases viedpulksteņus. Vieni no zināmākajiem kompānijas produktiem bija "Vector Luna" un "Vector Meridian" viedpulksteņi.

Pulksteņi bija aprīkoti ar LCD ekrāniem un īpaši izturīgām baterijām, kas nodrošināja pulksteņu darbību pat līdz 30 dienām. Tāpat tie nodrošināja sinhronizāciju ar "iOS", "Android" un "Windows" viedtālruņiem.

Kā atgādina "Techcrunch.com", pērnā gada nogalē, samaksājot aptuveni 40 miljonus ASV dolāru, "Fitbit" pārpirka finanšu nedienu nomocīto viedpulksteņu ražotāju "Pebble". 2012. gadā "Pebble" īstenoja veiksmīgu "Kickstarter" kampaņu, piesaistot aptuveni desmit miljonus ASV dolāru lielas investīcijas, taču turpmākajos gados kompānijai tik labi vairs neveicās un tā ieslīga parādu jūgā.

Analīzes kompānijas "International Data Corp." (IDC) dati liecina, ka "Fitbit" pašlaik ir nēsājamo viedpulksteņu nozares līderis, aizņemot 25,4% lielu tirgus daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!