Foto: DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" izskata piedāvājumus no vairākiem lidmašīnu ražotājiem, lai izvēlētos, ar kādiem gaisa kuģiem aizstāt esošās 12 "Bombardier Q400" turbopropelleru lidmašīnas, portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma preses pārstāve Alise Briede.

Lidmašīnas plānots aizstāt no 2020. gada.

"Sākotnēji lidsabiedrība izskata iespēju pasūtīt 14 lidmašīnas, kuru piegāde plānota, sākot ar 2020. gadu. Lidsabiedrība plāno stabilu izaugsmi, kā rezultātā "airBaltic" saglabātu iespēju pasūtīt vēl papildu lidaparātus. "airBaltic" šobrīd izvērtē dažādus piedāvājumus un gala lēmumu ir plānots pieņemt šogad," sacīja Briede.

Kā uzņēma vadītājs Martins Gauss atklājis aģentūrai "Reuters", pašlaik savus piedāvājumus izteicis jau esošais sadarbības partneris no Kanādas "Bombardier", kā arī Brazīlijas "Embraer".

"Mēs ieinteresētajām kompānijām prasījām, lai tās pie mums ierodas ar piedāvājumu. Tas arī pašlaik notiek," aģentūrai sacījis Gauss.

Visas 14 lidmašīnas, kā sacījis "airBaltic" vadītājs, paredzēts aprīkot ar vismaz 100 sēdvietām. Pašreiz izmantotajos "Q400" ir 76 sēdvietas.

Kā iepriekš intervijā "Delfi" sacīja Gauss, "Q400" flote būs jānomaina, un tas brīdis tuvojas. "Tagad mēs skatāmies, kā to vislabāk izdarīt un ar ko šīs lidmašīnas aizvietot. Līdz tam brīdim būs piegādātas visas CS300 lidmašīnas, tādēļ ir skaidrs, ka, ja mēs vēlamies vairāk, tad tās ir jāpasūta pašlaik, lai tās laicīgi varētu piegādāt, kā arī mums jāiegūst labākā cena, kas nozīmē, ka jāpasūta vairāk nekā viena, divas vai trīs," sacīja Gauss.

Ziņots, ka "airBaltic" biznesa plānā "Horizon 2021" ir iekļauta papildu kapitāla piesaiste 50 miljonu eiro apmērā, taču tālākas valsts investīcijas lidsabiedrība neprasīšot.

"airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir par aptuveni 1% vairāk nekā 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!