Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" kļuvusi par pasaulē pirmo lidsabiedrību, kas pieņem par virtuālo valūtu saukto "Bitcoin", informē lidsabiedrība.

Izmantojot "Bitcoin", būs iespējams norēķināties par aviobiļetēm uz 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss šādu lēmumu pamato ar to, ka lidsabiedrība ir ierindota starp desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē. "Iespēja norēķināties ar "Bitcoin" ir daļa no mūsu inovatīvās pieejas, lai uzlabotu servisu mūsu klientiem," norāda Gauss.

Norēķināties ar virtuālo valūtu iespējams "airBaltic" interneta mājaslapā, kur biļešu cenas ir norādītas eiro valūtā. Norēķinoties par lidojumu, klientu "Bitcoin" tiek konvertēti uz eiro pēc tā brīža maiņas kursa. Lai norēķināšanos ar "Bitcoin" padarītu iespējamu, airBaltic uzsākusi sadarbību ar "Bitpay" – maksājumu apstrādātāju, kas konvertē "Bitcoin" valūtu uz eiro. Klientiem norēķināties ar "Bitcoin" var, pērkot lētākās klases biļetes.

Jāatgādina, ka iepriekš Latvijas Bankas maksājumu un finanšu tirgus analītiķis Deniss Fiļipovs brīdināja, ka "Bitcoin", ko mēdz saukt arī par virtuālu valūtu vai kriptovalūtu, nav oficiāla valūta, kuru kā likumīgu maksāšanas līdzekli emitē un garantē valstu centrālās bankas. Pērkot vai mainot "Bitcoin", patērētājs var saskarties ar nopietnu risku.

Arī citu valstu centrālās bankas iepriekš brīdinājušas par riskiem, kas saistīti ar virtuālās valūtas izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!