Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ieviesīs jaunu prasību, ka pilota kabīnē visu laiku obligāti ir jāatrodas diviem cilvēkiem, piektdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" norādīja "airBaltic" pārstāvis Jānis Vanags.

Līdz šim šī prasība bijusi rekomendācijas līmenī, un gala lēmumu pieņēmis kapteinis.

Savukārt pēc "Germanwings" traģēdijas pieņemts lēmums noteikt, ka pilota kabīnē visu laiku obligāti jābūt diviem cilvēkiem.

Pēc Vanaga teiktā, "airBaltic" ir viena no pirmajām aviokompānijām pasaulē, kas pieņēmuši šādu lēmumu. "Ja pilotam kabīne ir jāpamet, viena no stjuartēm dosies uz kabīni," viņš skaidroja.

Kompānijas lēmums stāsies spēkā tuvāko stundu laikā.

Vanags arī norādīja - lai lemtu par izmaiņām ilgtermiņā, "airBaltic" gaida "Germanwings" izmeklēšanas gala ziņojumu.

Arī zemo izmaksu lidsabiedrība "Wizz Air" paziņojusi par izmaiņām savos darba noteikumos. "Darba kārtība pilotu kabīnē ir pārskatīta un tiek ieviesta jauna kārtība, kas nodrošina, ka pilotu kabīnē nekad neatrodas tikai viena persona. Ja viens no pilotiem atstāj kabīni, viņš vai viņa tiks aizstāts ar salona apkalpes locekli," norādīja "Wizz Air" pārstāvis Daniels de Karvalu.

Jauno kārtību jau ir apstiprinājusi Ungārijas Civilās aviācijas pārvalde, informēja kompānijā.

Jau vēstīts, ka Francijas Alpu kalnos avarējušās "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics nelaidis pilota kabīnē iepriekš izgājušo pilotu un, iespējams, apzināti ietriecis lidmašīnu kalnā, ziņo izmeklētāji.

Avārijā bojā gāja 150 pasažieri un apkalpes locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!