Foto: Wikipedia

68% Igaunijas iedzīvotāju ir informēti par dzelzceļa "Rail Baltica" būvniecības plāniem un no tiem aptuveni tikpat liels skaits atbalsta šī projekta īstenošanu, trešdien pavēstīja Ekonomikas un komunikāciju ministrija.

"Liels respondentu vairākums zina, ka šis dzelzceļa projekts savienos Igauniju ar Baltijas valstīm un Eiropu. Respondenti bieži vien var nosaukt konkrētus maršrutu plānus un minēt ar tiem saistītās diskusijas," sacīja pētījumu centra "Faktum&Ariko" projektu vadītāja Līna Mertina.

57% respondentu, kas ir informēti par projektu, minējuši dzelzceļa Tallinas-Pērnavas virzienu.

"Kaut arī vispārējā informētība par projektu ir laba, informācija par dažādām "Rail Baltica" projekta tematiskajām jomām ir neadekvāta," sacīja Mertina.

74% cilvēku, kas ir informēti par "Rail Baltica" projektu, uzskata, ka tā ietekme uz Igauniju būs pozitīva, bet 68% atbalsta tā īstenošanu.

"Ja pagājušā gada pētījumā bija redzams, ka atbalsts projektam ir nedaudz sarucis, tagad tas ir apstājies, un atbalsts projektam ir saglabājies tāds pats kā pērn," norādīja Mertina.

Izsakoties par projekta pozitīvo ietekmi, respondenti minējuši kravu pārvadājumu un tranzīta pieaugumu, ceļošanas iespēju uzlabošanos un ātrākus savienojumus ar Eiropu.

Ietekme uz zemes un māju īpašniekiem trases maršrutā, kaitējums dabai un projekta milzīgās izmaksas minētas kā projekta negatīvās ietekmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!