Foto: AFI

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) nosūtījusi uzaicinājumu starptautiskajai lidostai "Rīga" sagatavot projekta iesniegumu par Kohēzijas fonda (KF) līdzekļu saņemšanu, lai veiktu uzlabojumus lidostā drošības un vides jomā, pavēstīja CFLA.

No KF šim mērķim pieejami gandrīz 10,8 miljoni eiro. Projektā paredzēts uzlabot civilās aviācijas drošību – izbūvēt neatliekamās medicīniskās palīdzības un aviācijas glābšanas un meklēšanas helikopteru nosēšanās laukumu, kā arī iegādāties sprāgstvielu atklāšanas sistēmas iekārtas.

Tāpat ar KF atbalstu plānots īstenot pasākumus lidostas saimnieciskās darbības uzlabošanai, ja tiks saņemts pozitīvs Eiropas Komisijas lēmums par to saderību ar iekšējo tirgu. Iecerēts izbūvēt peronu manevrēšanas ceļa ātro nobrauktuvi un modernizēt manevrēšanas ceļus 11,3 kilometru garumā, pārbūvēt lidlauka publiskās daļas pievedceļus, rekonstruēt tehniskā servisa ēku, kā arī modernizēt lietus ūdens kanalizācijas sistēmu un apgaismojuma infrastruktūru.

Pieejamais kopējais attiecināmais finansējums līdz 2018. gada 31. decembrim ir 12 675 578 eiro, tostarp KF finansējums 10 774 241 eiro apmērā un privātais finansējums ne mazāk kā 1 901 337 eiro apmērā.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!