Foto: Reuters/Scanpix
Ekonomikas ministrijā (EM) trešdien parakstīts sapratnes memorands starp ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu ( V) un kopbraukšanas nozares uzņēmumu pārstāvjiem - uzņēmuma "Uber" Baltijas valstu vadītāju Ennu Metsaru un "Taxify" reģionālo vadītāju Latvijā Juri Krūmiņu, portālu "Delfi" informēja EM pārstāvji.

Parakstītais memorands, kā skaidro EM, kalpos par pamatu abu kompāniju un ministrijas dialogā par kopbraukšanas nozares pārstāvju iekļaušanu Latvijas transporta pakalpojumu tirgus piedāvājumā un to darbības tiesisko regulējumu.

"Jāsaprot, ka dalīšanās ekonomika ir augoša ekonomiskās aktivitātes tendence visā pasaulē un arī Latvija nav izņēmums. Veidojas globāls pieprasījums pēc kopbraukšanas pakalpojumiem. Latvijā šobrīd esam laikā, kad veidojas jauna kopbraukšanas pakalpojuma nozare, kas pēc būtības ir inovatīvs uzņēmējdarbības veids. Lai tā efektīvi un legāli iekļautos Latvijas ekonomikā, jāaktualizē dialogs par tās konsekventu integrāciju esošajā tautsaimniecības modelī. Kopbraukšanas pakalpojuma sniegšana ir veids, kā ikviens sabiedrības loceklis var kļūt par daļu no valsts ekonomikas un iesaistīties uzņēmējdarbībā," sacījis ministrs.

Tikmēr "Uber" pārstāvis Enns Metsars, kurš iepriekš intervijā portālam "Delfi" norādīja, ka ir pāragri prognozēt "Uber" ienākšanas Latvijā laiku, sacīja, ka kompānija vienmēr meklē iespējas uzsākt partnerību ar politikas veidotājiem visā Eiropā.

"Parakstītais sapratnes memorands ar Ekonomikas ministriju ir svarīgs solis augošā pieprasījuma pēc digitālās ekonomikas atbalstam Latvijā. Dalīšanās platformām, tādām kā "Uber', piemīt potenciāls jaunu ekonomikas iespēju veidošanā, un tās pozitīvi ietekmē cilvēku pārvietošanās iespējas pilsētā," sacīja Metsaru.

Tikmēr "Taxify" reģionālais vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš norādījis, ka pasažieru pārvadājumu nozarē modernās tehnoloģijas sniedz ļoti daudz iespēju, kādas līdz šim nebija pieejamas. "Tās ļauj būtiski uzlabot pakalpojuma kvalitāti, līdz minimumam novērš krāpšanās iespējas, dod iespēju sekot līdzi maksājumiem," sacījis Krūmiņš.

Ziņots, taksometru pakalpojumu piedāvātājs "Uber" vēlas uzsākt savu biznesu Latvijā – kompānija tikusies ar vairākiem Saeimas deputātiem un ekonomikas ministru Ašeradenu, taču konkrētus lūgumus par likumdošanas grozījumiem pagaidām nav iesniegusi.

Tāpat vēstīts, ka Latvija ir palikusi pēdējā no Baltijas valstīm, kur pasaulē lielākā kopbraukšanas kompānija "Uber" nepiedāvā savus pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!