Foto: F64

Uz Latvijas-Krievijas robežas rindās gaidošo kravas automašīnu skaits turpina samazināties, taču rindas sāk veidoties uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kur savu kārtu gaida 115 automašīnas, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sniegtā informācija.

Lai šķērsotu Latvijas-Krievijas robežu, no Latvijas puses rindā pie Terehovas robežkontroles punkta trešdienas rītā rindā gaida 60 automašīnas, bet paredzamais gaidīšanas laiks ir deviņas stundas. Vēl vakar minētajā robežkontroles punktā rindā gaidīja 80 automašīnas.

Savukārt rindā pie Grebņevas robežkontroles punkta gaida 40 automašīnas. Rindā esošo mašīnu skaits palicis tāds pats kā vakar. Līdz ar to prognozējamais gaidīšanas laiks rindā nav mainījies un palicis līdz deviņām stundām.

Taču automašīnu rindas sākušas veidoties pie Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām Pāterniekos un Silenē. Piemēram, lai šķērsotu Latvijas-Bltkrievijas robežu, no Latvijas puses rindā pie Pāternieku robežkontroles punkta trešdienas rītā rindā gaida 70 automašīnas, bet paredzamais gaidīšanas laiks ir 11 stundas.

Savukārt rindā pie Silenes robežkontroles punkta rindā gaida 45 kravas automašīnas un prognozējamais gaidīšanas laiks ir septiņas stundas.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests iepriekš aicināja pārvadātājus, kuri ved preces uz Krieviju, izmantot muitas kontroles punktu "Grebņeva", kur rindā gaidīja salīdzinoši neliels skaits kravas automašīnu.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28. februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet tagad tehniskās problēmas ir novērstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!