Foto: F64

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Rīgas tramvaju infrastruktūras attīstības projektu, kura vērtība ir 97,4 miljoni eiro un kurā plānota 3,6 kilometrus garas jaunas līnijas izbūve uz Skanstes apkaimi, portālu "Delfi" informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses pārstāvis Viktors Zaķis.

Projekta laikā ir plānota 3,6 kilometru garas jaunas tramvaja līnijas izbūve pa maršrutu Pērnavas iela - Senču iela - Zirņu iela - Skanstes iela - Sporta iela, kā arī esošās 5. un 9. tramvaja maršrutu infrastruktūras rekonstrukcija apmēram trīs kilometru garumā līdz pilsētas centram. Tāpat paredzēta atbilstošas energoapgādes nodrošināšana, proti, jaunas apakšstacijas izbūve, vienas esošās rekonstrukcija un jauni kontakttīkli.

Vēl projekts paredz aptuveni 11 jaunu pieturvietu izbūvi un 12 jaunu zemās grīdas tramvaju iegādi, kā arī ielu rekonstrukciju atsevišķās vietās, vietējās brauktuves izbūvi, inženierkomunikāciju pārcelšanu, satiksmes vadības sistēmas izbūvi, informē "Rīgas satiksme".

Rīgas tramvaja infrastruktūras attīstības projekta kopējās izmaksas ir 97,4 miljoni eiro, no tām Kohēzijas fonda finansējums ir 65,67 miljoni eiro un vēl rezerve 4,3 miljonu eiro apmērā, kas tiks piešķirta pēc 2018. gada 31. decembra, ja tiks izpildīti projektā noteiktie kritēriji. Savukārt "Rīgas satiksmes" finansējums ir 27,4 miljoni eiro.

Uzņēmums lēš, ka tramvaja līnijas izbūve varētu sākties nākamā gada otrajā pusē. Uzņēmums skaidro, ka aptuveni gads ir nepieciešams tehniskā projekta izstrādāšanai, tāpēc ka darbi jāsaskaņo ar inženierkomunikāciju turētājiem, nekustamā īpašuma īpašniekiem. Projektu realizāciju plānots pabeigt 2022. gadā.

Jau ziņots, ka Rīgā iecerēts būvēt jaunu tramvaja līniju Skanstes ielas virzienā, Lielo kapu tuvumā, kas satracinājis daļu rīdzinieku, kuri pārmet mirušo piemiņas zaimošanu.

Rīgas dome un "Rīgas satiksme" gan ir solījušas, ka tramvaja līnija būs tikai Senču ielā, neskarot Lielo kapu teritoriju, bet Rīgas domes Satiksmes departaments ir izsūtījis vēstules 46 zemes īpašniekiem par teritoriju, kas atrodas ielu sarkanajās līnijās, atsavināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!