Foto: DELFI
Atzīmējot 155 gadus kopš pirmās dzelzceļa līnijas atklāšanas Latvijā, VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) no piektdienas līdz svētdienai pirmo reizi Latvijā rīko Dzelzceļa transporta līdzekļu parādi, kas apskatāma Rīgā, Krustpilī un Daugavpilī.

Dzelzceļa parāde atklāta piektdien Rīgā, Centrālajā dzelzceļa stacijā (1. perons 11. ceļš) un būs apskatāma līdz pulksten 21.00.

Tālāk parāde pa vēsturisko dzelzceļa līniju dosies uz Krustpils staciju, kur 21. maijā Muzeju nakts ietvaros dzelzceļa transporta līdzekļi būs apskatāmi no pulksten 15.00 līdz pat 01.00 naktī.

Parāde noslēgsies svētdien, 22. maijā Daugavpils stacijā, kur lokomotīves un dzelzceļa darba mašīnas būs aplūkojamas no pulksten 12.00 līdz 19.00.

Īpašais parādes lepnums, kā norāda tās organizētāji, ir modernizētā maģistrālā dīzeļlokomotīve 2M62UM, kas pirmo reizi publiski prezentēta tieši Dzelzceļa transporta līdzekļu parādes laikā.

Lokomotīve gandrīz pilnībā uzbūvēta no jauna – tās jauda palielināta no 4000 līdz 6000 zirgspēkiem, padarot to par jaudīgāko lokomotīvi Latvijā. Līdz ar to lokomotīve spēj vilkt garākus un smagākus sastāvus. Modernizācijas rezultātā lokomotīves ekspluatācijas laiks pagarināts līdz 30 gadiem, kā arī vairāk nekā uz pusi samazināts plānotais remontu un apkopju skaits.

Vairāk par parādi iespējams uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!