Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pirmdien, 16. aprīlī, sāka "airBaltic Training" Pilotu akadēmijas studijas, kurās 12 audzēkņi kļūs par uzņēmuma pilotiem, portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

"airBaltic" lidojumu vadības vecākais viceprezidents Pauls Cālītis norāda, ka uzņēmums arīdzan pasūtījis piecas jaunas apmācību lidmašīnas, bet vēlāk no "Diamond Aircraft" būs iespēja iegādāties vēl 11 lidaparātus. Pirmās lidmašīnas "airBaltic" saņems šā gada maijā. Uzņēmums pasūtījis arī lidošanas apmācības simulatoru.

Šā gada jūnijā sāksies pieteikšanās akadēmijas rudens grupai. Vairāk informāciju par pieteikšanos var atrast šeit.

"airBaltic" meitas uzņēmums "airBaltic Training" izveidots 2010. gadā un ik gadu apmāca aptuveni 3000 profesionāļus. Pērn uzņēmums lēma Pilotu akadēmijā investēt vairāk nekā piecus miljonus eiro, lai apmācītu pilotus aviokompānijas vajadzībām.

Vēstīts, ka "airBaltic" tīrā peļņa 2017. gadā, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, palielinājusies par 3,4 miljoniem eiro, sasniedzot 4,6 miljonus eiro. 2015. gadā uzņēmums nopelnīja 19,5 miljonus eiro.

Uzņēmuma izpilddirektora Martina Gausa ienākumi no "airBaltic" pērn sasniedza 1,16 miljonus eiro, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!