Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirmdienas rītā atlikts "airBaltic" reiss no Minhenes un Rīgu, jo vienai no jaunajām "Bombardier CS300" lidmašīnām gadījusies tehniska ķibele, vēsta portāls "rus.delfi.lv".

"Reiss Minhene-Rīga, "airBaltic" lidmašīna. Kapteinis paziņoja, ka notikusi kļūme lidmašīnas datorā. Visus izsēdināja. Pateica, ka jāgaida vismaz stunda. Nepatīkami," par savām izjūtām teic Diāna.

Saskaņā ar lasītājas vēstīto, lidmašīnai bija jāizlido pulksten 10.35 pēc Latvijas laika. "Pašlaik atrodamies terminālī. Mums izsniedz iepriekš nodoto bagāžu. Cilvēki apjukuši," teic Diāna.

Kad sieviete centās noskaidrot, kad gaidāms nākamais reiss uz Rīgu, tas izrādījās sarežģīts uzdevums. "Serviss vienkārši burvīgs. Lidostā nevar atrast nevienu kompānijas pārstāvi. Līdz Rīgai varēju sazvanīties tikai pēc 40 minūtēm, visi operatori bija aizņemti. Pateica, ka mūs no šejienes sūtīs ar tiešo reisu pulksten 18.45. Citus variantus nepiedāvāja," stāsta Diāna.

Apmēram vienos dienā pēc Latvijas laika pasažieriem izsniedza kuponu sešu eiro vērtībā kafijai ar smalkmaizīti un oficiāli paziņoja izlidošanas laiku (pēdējā atzīme ekrānā). "Gaidām," teic Diāna.

Aviokompānijā "airBaltic" portālam "Delfi" apstiprināja, ka šī gada 4. decembrī tehnisku iemeslu dēļ lidojums BT222 no Minhenes uz Rīgu tika atcelts. ""airBaltic" atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām un izmaiņām ceļojumu plānos," sacīja lidsabiedrības korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Pavisam lidojumam bija reģistrēti 43 pasažieri, no kuriem visi pārreģistrēti uz nākamajiem tuvākajiem lidojumiem. Vairākums pasažieru Rīgā ieradīsies ar reisu BT 224, kas no Minhenes izlidos pulksten 18.45, informēja Briede. Pasažieriem lidostā tiekot piedāvāta bezmaksas maltīte.

Iepriekš ziņots, ka 11. oktobrī "airBaltic" apturēja visu septiņu jauno "Bombardier CS300" lidaparātu lidojumus. Lidaparātu ražotājs pavēstīja par defektu dzinējos. "airBaltic" nesen saņēma septīto no 20 Kanādas uzņēmumam pasūtītajiem "Bombardier CS300" lidaparātiem. Līdz gada beigām jāsaņem vēl viens lidaparāts, bet pārējie – līdz 2019. gada beigām.

Ar jaunajiem lidaparātiem "airBaltic" paguvis īstenot vairāk nekā 2600 lidojumus, pārvesti vairāk nekā 300 000 pasažieru. Lidaparāti "Bombardier CS300" izpilda reisus uz Amsterdamu, Barselonu, Romu, Maskavu, Londonu, Parīzi, Vīni, Madridi, kā arī citām pilsētām.

"airBaltic" flotē pavisam ir 30 lidaparāti: septiņi "Bombardier CS300", 11 "Boeing 737", un 12 "Bombardier Q400 NestGen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!