Foto: Publicitātes attēli

Līdz nākamā gada rudenim plānots pilnībā no jauna izbūvēt ceļu no Bārbeles līdz Skaistkalnei, portālam "Delfi" pavēstīja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Valsts reģionālā autoceļa Ķekava – Skaistkalne (P89) posms no Bārbeles līdz Skaistkalnei (47.- 55,8. km) iepriekš bija ļoti sliktā stāvoklī, un tā remonts tika gaidīts vairākus gadus, skaidro uzņēmumā.

Ceļa remontdarbi turpinās arī tagad, bet ziemā būvnieki ieplānojuši tehnoloģisko pārtraukumu. 2017. gada pavasarī ceļa būvdarbi atsāksies.

"Līdz nākamā gada rudenim gandrīz deviņus kilometrus garais ceļa posms, kas līdz šim bija viens no sliktākajiem ceļiem valstī, būs izbūvēts pilnībā no jauna," uzsver LVC.

Līdz šīs būvniecības sezonas beigām plānots demontēt veco ceļa segumu, daļēji izbūvēt jaunu salizturīgu ceļu klātni, ieklāt minerālmateriālu maisījumu divās kārtās un daļēji uzklāt jaunu asfaltbetona seguma apakškārtu. Iecerēts arī pabeigt grāvju rakšanas un tīrīšanas darbus.

Skaistkalnē autoceļa nodalījuma joslā ir izbūvētas jaunas komunikācijas: rekonstruētas ūdensvadu un kanalizācijas sistēmas, pārbūvēti sakaru un elektrotīkli. Lielākajā daļā ciemata izbūvēti arī jauni gājēju celiņi. Tāpat atjaunota caurtekas hidroizolācija pār nelielo upīti Dzērvīti.

Būvdarbu laikā arī pilnībā demontēts tilts pār Iecavas upi un līdz gada beigām turpināsies jaunā tilta būvniecība. Pašlaik tam izbūvēta hidroizolācija un ieklāta asfalta aizsargkārta, lai nākamajā gadā uz tilta pilnībā izbūvētu jaunu asfalta segumu. Pašlaik satiksme notiek pār pagaidu tiltu.

Atsākoties būvdarbu sezonai, plānots rekonstruēt arī tiltu pār Mēmeli uz Lietuvas robežas. "Tiltam paredzēts ieklāt jaunas šuves un izbūvēt asfalta segumu, kā arī veikt citus apdares darbus," klāsta LVC.

Nākamgad paredzēti būvniecības noslēguma darbi – asfalta virskārtas izbūve, ceļa horizontālā marķējuma izveidošana un jaunu ceļa zīmju uzstādīšana, kā arī apzaļumošana un auto paviljona izbūve Skaistkalnē. Atsevišķos ceļa posmos paredzēts ierīkot drošības barjeras.

Lai būvnieki varētu veikt paredzētos remontdarbus, satiksme pašlaik ierobežota pa posmiem, kas nav garāki par 500 metriem vienā joslā, jo ceļu slēgt nav iespējams. "Izņēmums ir Skaistkalnes centrs, kur lietus un ūdens kanalizācijas darbu dēļ bija nepieciešamība uz laiku slēgt ceļa posmu, izveidojot apvedceļu. Pašlaik satiksme caur Skaistkalni ir atjaunota," piebilst kompānijā.

Bārbeles-Skaistkalnes ceļa remonta darbus šovasar uzsāka SIA "Igate". Būvniecību paredzēts pabeigt 2017. gada nogalē. Saskaņā ar līgumu darbus paredzēts pabeigt deviņu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu.

Kopējā līgumcena ir astoņi miljoni eiro, un darbus līdzfinansē Eiropas Savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!