Foto: Publicitātes foto

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētāja Martina Gausa atlīdzība ir adekvāta un tieši proporcionāla izvirzītajiem finanšu, stratēģiskajiem un operatīvās darbības mērķiem, norādīja Satiksmes ministrijā (SM).

Kā ziņots, Gauss pagājušajā gadā par darbu uzņēmumā saņēmis 935 225 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija. Pērn Gausa atalgojums būtiski pieaudzis, salīdzinot ar 2013.gadu, kad viņš atalgojumā saņēma 637 295 eiro. Gadu iepriekš Gausa atalgojums bija vēl mazāks - 385 152 eiro.

Kā uzsver ministrijā, pēc tam, kad 2011.gadā "airBaltic" cieta "dramatiskus zaudējumus", kas pārsniedza vairāk nekā 100 miljonus eiro tīrajos zaudējumos, aviokompānijā darbu sākusi jauna vadības komanda Gausa vadībā un tika ieviesta "pilnīgi citāda, uz rezultātu orientēta atlīdzības sistēma".

Gausa komandai esot uzticēts īstenot vispusīgu aviokompānijas restrukturizācijas plānu, kas tiek veiksmīgi pabeigts. Tā rezultātā aviokompānija jau 2013.gadu pabeidza ar tīro peļņu, bet pērn sasniedza rekordlabus finanšu rādītājus - tīrā peļņa pārsniedza deviņus miljonus eiro. Šajā kontekstā aviokompānijas vadības atlīdzība esot adekvāta un tieši proporcionāla izvirzītajiem finanšu, stratēģiskajiem un operatīvās darbības mērķiem.

Restrukturizācijas rezultātā "airBaltic" turpinot piedāvāt arvien jaunus galamērķus un nesen ieguvusi balvu kā punktuālākā aviokompānija pasaulē.

Kā ziņots, Gauss norādījis 450 000 eiro lielas parādsaistības, kā arī bezskaidras naudas uzkrājumus piecās bankās 198 000 eiro apmērā. Lielākais uzkrājums 185 000 eiro apmērā tiek turēts "Sprada-bank".

Viņa īpašumā ir trīs būves Vācijā, Itālijā un Austrijā, kā arī 100 kapitāla daļas uzņēmumā "MaGau" 250 000 eiro nominālvērtībā un 100 akcijas uzņēmumā "AirBerlin Plc&Co Luftverhrs" 200 eiro nominālvērtībā.

Gausa pārziņā ir četri transportlīdzekļi: īpašumā - 2009.gada izlaiduma kvadricikls "Canam Quard", lietošanā - 2011.gada vieglā automašīna "Mini Cooper" un valdījumā - divi 2014.gada izlaiduma BMW spēkrati.

Kā ziņots, nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" saskaņā ar neauditētajiem rezultātiem pagājušo gadu noslēgusi ar aptuveni desmit miljonu eiro peļņu, kas ir lielāka nekā plānotā četru miljonu eiro peļņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!