Šonedēļ Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegtas četras sūdzības par Satiksmes ministrijas rīkoto iepirkumu par Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas ‘’Rail Baltica” Latvijas posma detalizētas tehniskās izpētes un ietekmes uz vidi novērtējma sagatavošanu.

Satiksmes ministrija 10. oktobrī nolēma 3,993 miljonus eiro vērto pasūtījumu uzticēt SIA "Grupa 93", taču šāds lēmums nav pa prātam citiem pretendentiem.

Apstrīdot iepirkumu, IUB vērsusies kompānija "SENER Sp. z.o.o.", kā arī personu apvienības "IFL& Geo Consultants" un "Obermayer, Vertex, Inženierbūve".

Sūdzību par iepirkumu iesniedzis arī "Euroestudios" un SIA "Projekts 3" konsorcijs.

Kopumā Satiksmes ministrijas organizētajam konkursam bija pieteikušies astoņi pretendenti. Aģentūra LETA vēsta, ka pretendentu piedāvātās līgumcenas bijušas no aptuveni 5 miljoniem eiro līdz gandrīz 9 miljoniem eiro.

Īstenojot "Rail Baltica 2" projektu, Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu Eiropas standarta platuma dzelzceļa līniju, kas kopumā izmaksātu 3,68 miljardus eiro. 85 % no šīm izmaksām varētu līdzfinansēt Eiropas Komisija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!