Foto: LETA

Situācija ar iespējamās krimināllietas ierosināšanu par dokumentu viltošanu neatstās nekādu ietekmi uz Skanstes līnijas tālāko īstenošanu, uzskata SIA "Rīgas satiksme" (RS).

Kā skaidroja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča, iespējamo pārkāpumu kopīgi strādājot piefiksēja RS iepirkumu komisija un "Sabiedrība par atklātību "Delna" pārstāvji. "Taču tā kā "Delna" bija procesa uzraugs, vienojāmies, ka attiecīgajās tiesībsargājošās iestādēs vērsīsies viņi," skaidro pārstāve.

Atbildot uz jautājumu, kā nākas, ka divos piedāvājumos iekļauts viens speciālists, RS skaidro, ka pretendenti patstāvīgi sagatavo piedāvājumus, bet uzņēmums šos piedāvājumus tikai izvērtē atbilstoši iepirkuma nolikumam un normatīvajiem aktiem. "Līdz ar to, kādus speciālistus norādīt piedāvājumā, ir pretendentu kompetencē," pauž pārstāve.

Tāpat viņa norāda, ka tā kā konkrētā projekta īstenošanai tiek piesaistīts ES līdzfinansējums, iepirkuma procedūras uzraudzību veica arī Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB). Šī gada 19. jūnijā uzņēmums saņēma IUB pozitīvu atzinumu, par to, ka sarunu procedūras norisē, publicējot dalības uzaicinājumu, nav konstatētas neatbilstības vai neprecizitātes, kas varētu ietekmēt iepirkuma procedūras rezultātu.

Tomēr uzņēmuma ieskatā, situācija ar iespējamās krimināllietas ierosināšanu par dokumentu viltošanu neatstās nekādu ietekmi uz projekta "Rīgas tramvaja infrastruktūras attīstība" tālāko īstenošanu.

Kā ziņots, RS izsludinātajā atkārtotajā iepirkumā par būvprojekta izstrādi Skanstes tramvaja līnijas izbūvei pastāv aizdomas par dokumentu viltošanu, divos piedāvājumos iekļaujot vienu un to pašu speciālistu, kurš neesot par to zinājis, informē "Delna".

RS Iepirkumu komisija pērn septembrī konstatēja, ka divi pretendenti savos piedāvājumos kā dzelzceļa sliežu projektētāju bija norādījuši vienu un to pašu personu, turklāt abi pretendenti bija pievienojuši sliežu projektētāja parakstītu apliecinājumu, ka viņš nav iesaistīts cita pretendenta piedāvājumā un nav interešu konflikta situācijā. Iepirkuma komisija nolēma uzdot precizējošus jautājumus sliežu projektētājam, lūdzot paust viedokli par iepirkuma procedūras kandidātu pieteikumos iekļautajiem šī paša dzelzceļa sliežu projektētāja parakstītajiem dokumentiem un paraksta īstumu šajos dokumentos.

Saņemot atbildi, RS konstatēja, ka dzelzceļa sliežu projektētājs parakstījis piekrišanu dalībai un kopējai sadarbībai minētajā iepirkumā tikai vienam pretendentam un par dokumentāciju, kas iekļauta otra pretendenta pieteikumā, nav informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!