Tas varētu būt visu laiku lētākais transatlantisko lidojumu piedāvājums, raksta The Telegraph, stāstot par Islandes zemo cenu aviokompānijas WOWair jauno lidojumu piedāvājumu uz Bostonu un Baltimoras Vašingtonas lidostu no Londonas tikai par 99 mārciņām jeb 125 eiro vienā virzienā, bet no Islandes galvaspilsētas Reikjavīkas vēl lētāk.

Pagājušajā nedēļā WOWair uzsākusi biļešu tirdzniecību internetā jaunajiem maršrutiem no Londonas Getvikas lidostas uz Bostonas Logana Starptautisko lidostu un Baltimoras Vašingtonas lidostu. Lidojumi uz Bostonu tiks sākti 27.martā, bet uz Baltimoru Merilendas štatā – nākamā gada 4. jūnijā.

Lidojumi uz ASV gan paredz nolaišanos Reikjavīkā, tādēļ tie būs ilgāki nekā tiešie savienojumi –lidojot uz ASV jārēķinās ar aptuveni trīs stundas garāku lidojumu, bet atceļā ar piecarpus stundas ilgāku braucienu.

Piedāvātā cena ir vismaz trīs reizes zemāka nekā līdzīgi lidojumi, ko no Londonas pašlaik nodrošina, piemēram, aviokompānija British Airways. Lai gan jāpiebilst, ka minētā cena neietver maksu par nododamo bagāžu, ēdināšanu vai rezervācijas maksu (tā ir 9,40 eiro).

Atļautās bezmaksas rokas bagāžas svars WOWair lidojumos ir pieci kilogrami, bet par nododamo bagāžu jāmaksā vēl 35 eiro, ja to pasūta internetā. Par papildu samaksu var iegādāties arī iespēju sēdēt vietā ar papildu vietu kājām. Tas izmaksā vēl 17 eiro.

Lidojumi no Reikjavīka uz ASV nodrošinās Airbus A321 lidmašīnas. Uz Bostonu WOWair lidos piecas reizes nedēļā, bet uz Baltimoru – četras. 

"Šis ir tikai sākums mūsu plāniem pārveidot zemo izmaksu transatlantiskos lidojumus," teica Skuli Mogensons (Skúli Mogensen), WOWair izpilddirektors. "Vēlamies pavērt šo tirgu tiem ceļotājiem, kuri, iespējams, iepriekš nevarēja atļauties transatlantiskos ceļojumus."

Šis piedāvājums nācis klajā tikai četrus mēnešus pēc tam, kad Norvēģijas zemo cenu aviokompānija Norwegian sāka piedāvāt lidojumus no Londonas Getvikas lidostas uz Ņujorku, Losandželosu un Fortlauderdeilu. Arī Ryanair jau vairākkārt solījis piedāvāt ļoti lētus lidojumus uz ASV, kuros biļešu cenas varētu būt, sākot no 10 mārciņām jeb nepilniem 13 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!