Foto: Publicitātes attēls

Turpinoties ''Rail Baltica'' būvprojektēšanai, izsludināti nākamie pirmās kārtas iepirkumi dzelzceļa līnijas posmiem Igaunijā un Lietuvā, kuriem pieteikties iespējams līdz 15. maijam, portālam "Delfi" pastāstīja projekta pārstāvji.

Baltijas valstu kopuzņēmums AS ''RB RAIL'' ir izsludinājis iepirkumu konkursus "Būvprojektēšanas darbi un autoruzraudzība sliežu ceļa posmam Tallina–Rapla" un "Būvprojektēšanas darbi un autoruzraudzība sliežu ceļa posmam Ramīgala–Lietuvas/Latvijas valsts robeža".

"Rail Baltica projekta būvprojektēšanas fāze aktīvi norit visās trīs Baltijas valstīs. Mēs esam priecīgi paziņot par jauniem tehniskās izstrādes iepirkumiem, kas iekļauj 50 kilometru garu posmu Igaunijā, tai skaitā arī Mūgas posmu, un 92 kilometru garu dzelzceļa līniju Lietuvā, ietverot Panevežas staciju. Izsludinātais iepirkums Igaunijas teritorijā ietver 10 tiltu, 11 ceļu pārvadu, sešu dzelzceļa pārvadu, četru dzīvnieku pāreju, 46 caurteku un trīs pasažieru staciju ar apdzīšanas punktiem izstrādi. Savukārt iepirkums Lietuvā attiecas uz trīs tiltu, 14 ceļu pārvadu, 20 dzelzceļa pārvadu, četru dzīvnieku pāreju, 87 caurteku, trīs šķērsojumu un divu staciju ar apdzīšanas punktiem būvprojektēšanu," pastāstīja "RB Rail" tehniskais direktors Marts Nīlsens.

Katrs iepirkums sastāv no divām daļām: kandidātu piedāvājumu iesniegšanas konkursa otrajai kārtai un piedāvājumu izvērtēšanas un līgumslēgšanas tiesību piešķiršanas. Detalizēta informācija par pakalpojumu apjomu, ko paredz iepirkums, tiks sniegta kandidātiem, kuri kvalificējušies pirmajai konkursa kārtai. Pieteikumi jāiesniedz elektroniski, izmantojot Elektronisko iepirkumu sistēmas rīkus.

''RB Rail'' ir Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas izveidots, lai īstenotu ''Rail Baltica'' projektu. Uzņēmums ir centrālais ''Rail Baltica'' projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitātes. "Rail Baltica" projekta laikā plānots izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!