Foto: LETA

Ja Krievija kravas caur Latvijas ostām vairs nevestu, darbu zaudētu aptuveni astoņi tūkstoši dzelzceļa jomā strādājošo, pirmdien LNT raidījumā "Dombura studija" sacīja Latvijas dzelzceļa uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" prezidents Uģis Magonis.

Viņš norādīja, ka patlaban kompānija ved aptuveni 55 miljonus tonnu kravu gadā - bez Krievijas kravām apgrozījums saruktu līdz 15-20 miljoniem tonnu.

"Ja Krievija vairs nesūta kravas caur Latvijas ostām, mums paliek aptuveni 30% kravu. (..) Valstī palielinātos bezdarbs par aptuveni astoņiem tūkstošiem cilvēku tikai no dzelzceļa jomā strādājošajiem. Tomēr mēs esam kopā arī ar ostām (..) Kopumā [tranzīta nozare] ir ap 12% no iekšzemes kopprodukta. Mēs varētu zaudēt no 700 līdz 800 miljoniem eiro noteikti," sacīja Magonis.

Tāpat viņš minēja, ka Latvijai vienai nevajadzētu noteikt ekonomiskas sankcijas pret Krieviju - ja tas tiek darīts, tad tikai vismaz Eiropas līmenī.

Eiropas Savienība pagaidām nav noteikusi ekonomiskās sankcijas pret Krieviju, taču draud tādas ieviest, ja Maskava turpinās situācijas eskalāciju Ukrainā.

"Latvijas Dzelzceļš" pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!