Foto: Reuters/Scanpix

Ir svarīgi uzturēt labas attiecības ar Krieviju, jo Krievijas kravas veido 75% Latvijas tranzīta koridora, komentējot "Krievijas dzelzceļa" prezidenta Vladimira Jakuņina ierašanos "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa jubilejas svinībās, žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

"Ja mēs pazaudētu šos procentus, tas būtu ļoti liels zaudējums Latvijas ekonomikai," sacīja Matīss.

Viņš arī norādīja, ka Jakuņins, visticamāk, ticis ielūgts uz svinībām kā Magoņa ārzemju kolēģis un tas kopumā esot labs rādītājs, jo tas nozīmē, ka Latvija ar Krieviju uztur labas attiecības gan sadarbības jomās, gan neformāli.

Matīss arī apliecināja, ka Magoņa jubilejas svinības bija neformāls pasākums un nekādi lietišķie jautājumi svinību laikā netika pārrunāti.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļas nogalē notikušās LDz valdes priekšsēdētāja Magoņa 50.dzimšanas dienas krāšņās svinības Rundāles pilī apmeklējis arī "Krievijas dzelzceļa" prezidents Jakuņins, vēsta LTV raidījums "De facto". Jakuņins kopš pagājušā gada marta ir iekļauts ASV "melnajā sarakstā", un sankcijas pret viņu plānoja vērst arī Eiropas Savienība, bet Latvijas politiķi un diplomāti tam iebilda.

Pats Magonis norādījis, ka to, kādus cilvēkus viņš pazīst, kā arī privātos pasākumus nekomentēs, piebilstot, ka LDz līdzekļi šī pasākuma organizēšanā neesot izmantoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!