Foto: F64

Kanādas ražotāja "Bombardier" jaunās lidmašīnas "CSeries", kuras gatavojas iegādāties Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic", šonedēļ, veicot testa lidojumus, varētu nosēsties arī starptautiskajā lidostā "Rīga", informēja aviokompānijas pārstāvis Jānis Vanags.

Tas notiks, ja apstākļi būs labvēlīgi. Šīs būs jaunākās Latvijā un Rīgā jebkad ielidojušās pasažieru lidmašīnas, uzsvēra Vanags.

Kā ziņots, "CSeries" lidmašīnu izstrāde ir aizkavējusies par vairākiem gadiem un ievērojami pārsniegusi paredzētos izdevumus.

2012. gada 20. decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas. Savukārt 2014. gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē "airBaltic" izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi.

Sākotnēji bija plānots, ka pirmās lidmašīnas tiks saņemtas šī gada beigās, vēlāk šo termiņu pārceļot uz 2016. gada otro pusi saistībā ar lidmašīnu izstrādes termiņu kavēšanos.

Šomēnes "Bombardier" paziņoja, ka "airBaltic" būšot pirmais aviopārvadātājs pasaulē, kas 2016.gada otrajā pusē saņems un sāks pārvadājumus ar "CS300" sērijas lidmašīnām. "Bombardier Commercial Aircraft" prezidents Freds Kromers Dubaijas aviācijas šova laikā informējis, ka lidmašīnu izstrāde sekmējas labi - gandrīz pilnībā pabeigti lidojumu testi.

Savukārt "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzsvēra, ka "Bombardier CS300" lidmašīnas ir neatņemama "airBaltic" attīstības stratēģijas un flotes nomaiņas plāna sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!