Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas Civilās aviācijas aģentūra pagaidām neplāno noteikt ierobežojumus lidojumiem uz Turciju, kā arī uz citām Eiropas pilsētām, sacīja Latvijas Civilās aviācijas aģentūras Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks.

Pēc viņa teiktā, aviopārvadātājs "Turkish Airlines" turpinās lidojumus no Rīgas uz Stambulu kā ierasts.

Tāpat Čerņonoks norādīja, ka par spīti nedrošajai situācijai arī uz citām Eiropas pilsētām nav plānots noteikt lidojumu ierobežojumus, taču joprojām spēkā ir aizliegums lidot uz Ēģiptes kūrortu - Šarmelšeihu.

Kā vēstīts, Turcija otrdien uz Sīrijas robežas notrieca Krievijas kara lidmašīnu. Abiem pilotiem izdevies katapultēties, taču, pēc neapstiprinātām ziņām, viens no viņiem gājis bojā.

Tāpat arī vēstīts, ka 13. novembrī Parīzē notika vairāki terorakti, kuros kopumā gāja bojā 130 cilvēku. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Briselē, kur atrodas Eiropas Savienības (ES) un NATO mītnes, vairākas dienas normāla pilsētas dzīve ir bloķēta teroraktu draudu dēļ. Gandrīz tukšās pilsētas ielās patrulē bruņoti policisti un karavīri saistībā ar bažām, ka džihādisti plāno Briselē atkārtot Parīzes teroraktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!