Foto: DELFI

SIA "Executive Search Baltics" valsts AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja amata kandidāti jāizvērtē trīs mēnešu laikā, portālam "Delfi" pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Viņš informēja, ka LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases rīkošanai SM organizējusi iepirkumu un tuvākajās dienās ministrija slēgs līgumu ar SIA "Executive Search Baltics".

Saskaņā ar iepirkuma tehnisko specifikāciju kandidātu atlase (vērtēšana) veicama 12 nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, neieskaitot laiku, kad valsts drošības iestādēs tiks pārbaudīta kandidātu atbilstība Likuma par valsts noslēpumu prasībām.

Jau vēstīts, ka SM jaunā LDz vadītaja meklējumos par 36,5 tūkstošiem piesaistījusi "Executive Search Baltics".

"Executive Search Baltics" ir dibināts 1999.gadā, tā pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro). Uzņēmums vienādās daļās pieder Aigai Avotiņai un Viesturam Lieģim. Kompānijas pērn strādāja ar 794,5 tūkstošu eiro apgrozījumu un 338,1 tūkstoša eiro peļņu.

Iepriekšējais LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis ar 7.augusta akcionāra lēmumu ir atbrīvots no amata. Patlaban uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumus pilda kompānijas finanšu direktors Aivars Strakšas.

Tāpat ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu. Patlaban Magonis atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!