Foto: AP/Scanpix

Lidostā "Rīga" šajā nedēļā apkalpoti aptuveni 20 militārie reisi, kuros tika pārvadāta krava operācijām "Atlantic Resolve" un "Summer Shield", informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Lidostā "Rīga" apkalpotas militārās transportlidmašīnas "C-17", "C-130" un "C-9". Militārās lidmašīnas transportējušas kravu operācijām "Atlantic Resolve" un "Summer Shield".

  • Ādažu poligonā no 22.līdz 31.martam norisināsies Latvijas sadarbībā ar ASV vadītais starptautiskais kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājums "Operation Summer Shield XII", kurās piedalīsies vairāk nekā 1100 karavīru un tiks izmantota artilērija.
  • Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērna gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sākusi mācību operāciju " Atlantic Resolve ".
  • Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operāciju šogad iecerēts paplašināt, lai aptvertu arī Rumāniju un Bulgāriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!