Foto: LETA

Ja izveidosies situācija, kurā aviokompānija "Ryanair" nebūs noslēgusi līgumu ne ar vienu virszemes pakalpojumu sniedzēju Rīgas lidostā pēc līguma beigām 31.martā, tā apmaksās rēķinu par konkrēto saņemto pakalpojumu, taču lidojumi netiks traucēti, informē lidostā.

Tāpat lidostā atkārtoti uzsver, ka starptautiskā lidosta "Rīga" ir saņēmusi vasaras lidojumu sarakstu no "Ryanair", kas paredz 55 lidojumus nedēļā. Tā kā lidostā strādā arī otrs virszemes pakalpojumu sniedzējs - "Havas" - un daļu kompāniju apkalpo lidosta, daļu - "Havas", tad aviokompānijām ir iespēja izvēlēties, kura kompānija to apkalpos.

Virszemes pakalpojumu sniedzējs lidostā "Havas" iepriekš atzina: "Kamēr jebkādas sarunas par "Ryanair" apkalpošanu ir procesā un nav noslēgts neviens konkrēts līgums, mēs atturēsimies komentēt "Havas Europe" dalību šajā sarunu procesā".

"Ryanair" aiziešanu no Rīgas noliedz un skaidro, ka šajā vasarā Latvijas klienti varēs no Rīgas izvēlēties kādu no 13 maršrutiem. Tāpat aviosabiedrībā uzsver, ka "Ryanair" nesen ir paziņojusi par jauno ziemas sezonas galamērķi - no Rīgas uz Berlīni, kas būs pieejams jau no oktobra. Kompānijā arī norāda, ka lidosta "Rīga" turpina sniegt virszemes pakalpojumus.

Aviācijas eksperts Tālis Linkaits savukārt norāda, ka līdz šim Rīgas lidostas vadība gatavojās slēgt jaunu līgumu ar "Ryanair", taču šī lidsabiedrība vienmēr ir bijis smags sarunu partneris un, iespējams, uz papīra uzliekamu vienošanos vēl nav izdevies panākt, kas ļauj secināt, ka sadarbība būs nedroša. Kā norāda eksperts, "ja nav noslēgts līgums, var būt arī tā, ka "Ryanair" lido uz Rīgu, bet lidosta katru mēnesi izraksta tikai rēķinu par sniegtajiem pakalpojumiem". Tāds sadarbības ietvars gan būtu "ļoti nedrošs un viegli apstrīdams", uzsver Linkaits.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš iepriekš norādīja, ka desmit gadu līguma termiņš ar lidostu beidzas marta beigās. Līdz šim "Ryanair" esot spējis noturēt otro vietu lidostā pēc apkalpoto pasažieru skaita.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) savukārt jau iepriekš izteicās, ka neprognozē, ka no lidostas "Rīga" varētu aiziet Īrijas aviokompānija "Ryanair", jo tā sākusi biļešu tirdzniecību arī pēc līguma darbības beigām, proti, vasaras sezonai.

2014./2015.gada ziemas sezonā "Ryanair" piedāvā 13 maršrutus no Rīgas uz šādiem galamērķiem: Brēmeni, Briseli (Šarleruā lidostu), Ķelni, Dublinu, Diseldorfu (Vēzes lidostu), Īstmidlendu, Frankfurti (Hānas lidostu), Glāzgovu, Līdsu (Bredfordu), Londonu (Stanstedas lidostu), Mančestru, Milānu (Bergamo lidostu) un Oslo (Riges lidostu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!