Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai nodrošinātu sākto transporta un infrastruktūras uzlabošanas projektu īstenošanu un sekmētu Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) finansējuma apguvi, šodien valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) ierosināto finansējuma pārdali.

Tas nozīmējot, ka darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātēm pieejamie KF un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļi tiks savstarpēji pārdalīti. SIA "Liepājas tramvajs" jaunas tramvaja līnijas izbūves un sliežu posmu rekonstrukcijas projektam tiek pārdalīti 4,35 miljoni eiro. Savukārt AS "Pasažieru vilciens" dīzeļvilcienu modernizācijas projektam tiek pārdalīti 7,58 miljoni eiro.

Tāpat 5,5 miljoni eiro tiek pārdalīti Liepājas ostas padziļināšanas projektam, savukārt 1,18 miljoni eiro tiek novirzīti Ventspils brīvostas pārvaldes īstenoto projektu īstenošanai.

Finansējums tiek pārdalīts no ietaupījumiem aktivitātēs "TEN-T autoceļu tīkla uzlabojumi", "Valsts 1.šķiras autoceļu maršrutu sakārtošana" un "Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās".

Kā skaidro ministrijā, lai novērstu Kohēzijas fonda finansējuma neapguves riskus, koalīcijas partneru darba grupā par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem SM tika atļauts veikt nepieciešamās finansējuma pārdales Satiksmes ministrijas pārziņā esošo aktivitāšu, tostarp arī ERAF aktivitāšu, ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!