Foto: F64

Lietuvas dzelzceļa uzņēmuma "Lietuvos geležinkeliai" nodrošinātais vilcienu maršruta savienojums ar Lietuvas galvaspilsētu Viļņu un Daugavpili stiprinās pasažieru mobilitāti starp visām Baltijas valstīm, teica AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Reisi Viļņa-Daugavpils-Viļņa pasažieriem ir pieejami no sestdienas, 13. janvāra, un tie turpmāk kursēs sestdienās un svētdienās. Šiem reisiem ir starptautisko pārvadājumu statuss, un Latvijas teritorijā šie vilcieni pieturēs tikai Daugavpilī.

Šāda maršruta izveide var nodrošināt ērtu un drošu vilciena savienojumu starp visām trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Viļņu, Rīgu un Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, atzina "Pasažieru vilciena" pārstāvji.

"Pasažieru vilciena" pārstāvji arī prognozēja, ka līdz ar jauno savienojumu Daugavpils var kļūt par pievilcīgu tūrisma apskates vietu Lietuvas iedzīvotājiem.

Reiss uz Viļņu no Daugavpils aties pulksten 8.57, galastacijā Viļņā tas pienāks pulksten 11.39, bet otrs reiss no Daugavpils aties pulksten 15.41, galastacijā Viļņā tas pienāks pulksten 18.24. Laiks ceļā ir divas stundas un 42 minūtes. Biļete vienam braucienam vienā virzienā maksās deviņus eiro.

Reisus Viļņa – Daugavpils – Viļņa realizē Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmums "Lietuvos geležinkeliai" jeb "Lietuvas dzelzceļš".

Līdz šim "Lietuvos geležinkeliai" pasažierus veda līdz Turmantas stacijai pie Latvijas robežas, no kurienes uz Viļņu sešas reizes dienā kursē dīzeļvilcieni. Dzelzceļa uzņēmums jau pērn vēlējās pagarināt šo maršrutu par aptuveni 15 kilometriem – līdz Daugavpilij, bet tam bija jāsaņem Latvijas Valsts Dzelzceļa tehniskās inspekcijas (VDzTI) atļauja.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001. gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008. gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!