Foto: AFP/Scanpix

Vācijas lidotāju arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" ceturtdien paziņoja, ka streiks, ko pieteikuši lielākās vācu lidsabiedrības "Lufthansa" piloti, pagarināts līdz sestdienai.

Sākotnēji streiks bija pieteikts uz trešdienu un ceturtdienu, bet trešdien "Vereinigung Cockpit" paziņoja, ka tas pagarināts līdz piektdienai.

Kopumā "Lufthansa" trīs dienās atcēlusi 2618 lidojumus, ietekmējot vairāk nekā 315 000 pasažieru.

Citas "Lufthansa" grupas aviokompānijas, tostarp "Eurowings", "Swiss" un "Austrian Airlines", streiks nav ietekmējis. "Lufthansa" norāda, ka, reaģējot uz streiku, "Swiss" un "Austrian Airlines" lidojumos no Vācijas izmanto lielākas lidmašīnas, kā ierasts.

Šis ir jau 14. streiks, kopš 2014. gada aprīlī aizsākās konflikts par atalgojumu. Streiku izraisīja sarunu izjukšana par 5400 "Lufthansa" pilotu algām.

Arodbiedrība skaidro, ka "Lufthansa" jau vairākus gadus ir labi finanšu rādītāji, un pieprasa, lai arodbiedrības biedriem atalgojums piecu gadu posmā ar atpakaļejošu datumu tiktu palielināts par 22%.

Aviokompānijas pārstāvis norāda, ka nav iespējams apmierināt pilotu pieprasīto algu paaugstinājumu, jo uzņēmums jau šobrīd viņiem maksā krietni vairāk salīdzinājumā ar konkurentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!