Foto: LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" valde otrdien pieņēmusi meitas uzņēmuma SIA "LDz Cargo" valdes priekšsēdētāja Gunta Mača iesniegumu par viņa atbrīvošanu no amata. Par jauno kompānijas vadītāju iecelts līdzšinējais "Latvijas dzelzceļa" (LDz) finanšu direktors Māris Bremze, informē LDz pārstāvis Māris Ozols.

Kā iepriekš vēstīts, otrdienas rītā Mačs LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina, ka ir dzirdējis runas par to, ka viņš varētu tikt nomainīts un tas, iespējams, saistīts ar biznesa pārdali. Turklāt pirmdien "Latvijas dzelzceļa" (LDz) valdes priekšsēdētājs Aivars Strakšas esot Maču otrdien uzaicinājis uz sarunu, lai piedāvātu viņam atstāt amatu. Šādam lēmumam gan neesot pamata, jo "LDz Cargo" finanšu rādītāji esot labi.

Mačs sacīja, ka iespējamā atbrīvošana, iespējams, saistīta ar viņa nostāju, proti, viņš iestājies pret funkciju pārdalīšanu LDz iekšienē.

LDz valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aivars Strakšas jauna uzņēmuma vadītāja straujo izvēli skaidro ar to, ka gada beigas "LDz Cargo" ir ļoti nozīmīgs laiks, kad notiek pārrunas ar klientiem, jaunu līgumu slēgšana un jaunu klientu piesaiste, un šādā brīdī atstāt uzņēmumu bez valdes priekšsēdētāja nebija iespējams, tādēļ LDz valdei esot bijis jārīkojas nekavējoties.

Bremze LDz dažādos amatos strādā gandrīz 20 gadus. Viņš ir ieguvis inženiera - ekonomista izglītību Rīgas tehniskajā universitātē. Līdz ar stāšanos jaunajā amatā, Bremze atstās LDz Finanšu direktora amatu, taču pagaidām amatu apvienošanas kārtībā pildīs arī valdes locekļa amatu AS "Pasažieru vilciens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!