Foto: Publicitātes foto
Mērsragā novada domes ārkārtas sēdē Mērsraga ostas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts novada domes priekšsēdētāja vietnieks Roberts Šiliņš ("Mēs Mērsraga novadam"), informēja pašvaldībā.

Šiliņš amatā iecelts ar piecām deputātu balsīm "par" un četrām balsīm "pret". Par Šiliņu balsoja trīs Latvijas Zemnieku savienības (LZS) deputāti un divi "Mēs Mērsraga novadam" pārstāvji, bet Šiliņa iecelšanu neatbalstīja četri deputāti, kuri pārstāv iepriekšējo domes sasaukumu pašvaldības vadītāja Laura Karlsona vēlētāju apvienību "Demokrātiju visiem".

Iepriekš, kopš 2011.gada, ostas valdes priekšsēdētājs bija Karlsons, pēc tam aptuveni gadu šo amatu ieņēma Mērsraga novada domes deputāts Andis Dārziņš ("Demokrātiju visiem"), bet šī gada janvārī Karlsons atgriezās ostas valdes vadītāja amatā. Pēc šogad jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām, kas Karlsona sarakstam vairs nenodrošināja absolūtu vairākumu domē, viņš tika atcelts no ostas valdes priekšsēdētāja amata.

Šodien plkst.16.30 plānots sasaukt vēl vienu domes ārkārtas sēdi jauna pašvaldības vadītāja ievēlēšanai, jo līdzšinējais pašvaldības vadītājs Jānis Budreika (LZS), kurš jūnijā jaunajā amatā nostrādāja tikai dažas dienas un pēc tam izmantoja darba nespējas lapu, augusta sākumā paziņoja par atkāpšanos no amata un nolika deputāta mandātu, paziņojot, ka turpinās pildīt līdzšinējos Mērsraga ostas pārvaldnieka pienākumus.

Mērsraga novada domē četrus mandātus ieguvis iepriekšējā sasaukuma pašvaldības vadītāja Laura Karlsona saraksts "Demokrātiju visiem", trīs mandāti ir Latvijas Zemnieku savienībai, bet divi mandāti - "Mēs Mērsraga novadam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!