Foto: DELFI

Nākamnedēļ, 14.aprīlī, no Liepājas uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu sāks kursēt prāmis "Stena Flavia", kurš šobrīd apkalpo "Stena Line" maršrutu no Ventspils uz Vāciju un Zviedriju, pavēstīja "Stena Line" mārketinga speciāliste Zane Aperāne.

Viņa informēja, ka "Stena Flavia", kurš kopš 2010.gada kursē starp Ventspili un Vācijas pilsētu Travemindi, maršrutā Liepāja-Nīneshamna aizstās prāmi URD, kas turpmāk kursēs maršrutā Liepāja-Traveminde.

Tādējādi maršrutus no Latvijas uz Nīneshamnu turpmāk apkalpos "Stena Flavia" un "Scottish Viking".

"Mēs tuvojamies jau agrāk izvirzītajam mērķim: ieviest divus identiskus prāmjus, kas būtu vienlīdz piemēroti kā kravu pārvadāšanai, tā pasažieru ērtībām," sacīja "Stena Line" Baltijas jūras maršrutu direktors Tonijs Mikelsens.

Vienlaikus papildus sagaidāmas izmaiņas arī kursēšanas grafikā starp Latviju un Zviedriju, atjaunojot astoņas atiešanas nedēļā katrā virzienā, tādējādi palielinot pakalpojuma kapacitāti. Izmaiņas stāsies spēkā 12.aprīlī.

"Ro-pax" tipa prāmis "Stena Flavia" ir būvēts 2008.gadā, tā ietilpība ir 2300 kravu līnijmetri, 200 pasažieru auto un 830 pasažieru vietas.

"Stena Line" ir Zviedrijas kuģu pārvadājumu kompānija, kas apkalpo 22 prāmju līnijas Ziemeļeiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!