Foto: LETA
AS "Ventspils nafta" (VN) akcionāru ārkārtas sapulcē ceturtdien iecelta jauna uzņēmuma padome, no kuras atcelti kādreiz vieni no aktīvākajiem Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentiem, bet atgriezies Šveices advokāts Rudolfs Meroni, liecina paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".

VN padomē iecelti Saimons Bodijs, Vladimirs Egers, Mihails Dvoraks, Kristofs Matsakos Džaveds Ahmeds, Rubils Jilmaz, Deivids Anstis, Jānis Berķis, Nauris Berķis un Ivars Bērziņš.

Savukārt amatus zaudējuši vairāki redzami Ventspils tranzītbiznesa uzņēmēji - Oļegs Stepanovs, Igors Skoks un Genadijs Ševcovs, kuri iepriekš pārstāvēja tā dēvēto Ventspils mēra Lemberga "oponentu nometni". VN padomē vairs nestrādās arī Marks Vērs.

"Delfi" jau ziņoja, ka "Ventspils nafta" un tās meitas sabiedrību konsolidētais neto apgrozījums 2013.gada pirmajā pusgadā sasniedza 63,58 miljonus latu, bet koncerna zaudējumi bijuši 7,29 miljoni latu.

"Ventspils nafta" ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS "Ventspils nafta" akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas NASDAQ OMX RigaBaltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!