Foto: Publicitātes foto

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanā šogad deviņos mēnešos no Garantiju fonda ir izmaksāti gandrīz 1,068 miljoni eiro, kas ir par 36,5% mazāk nekā 2016. gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotie dati.

Vidējās izmaksas lielums uz vienu apdrošināšanas gadījumu 2017. gada deviņos mēnešos bija 1253 eiro, kas ir pieaugums par 19,7%, salīdzinot ar 2016. gada deviņiem mēnešiem.

"Lielāko Garantijas fonda atlīdzību izmaksu daļu veido atlīdzību izmaksas par ceļu satiksmes negadījumiem, kurus ir izraisījuši transportlīdzekļi bez OCTA apdrošināšanas," atzīmē LTAB.

Garantiju fonda mērķis ir nodrošināt apdrošināšanas atlīdzības izmaksu to zaudējumu segšanai, kurus nodarījis, piemēram, transportlīdzeklis, kura īpašnieks savu civiltiesisko atbildību nav apdrošinājis, vai nenoskaidrots transportlīdzeklis.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997. gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004. gada tā ir neatkarīga institūcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!