Foto: stock.xchng
"Latvijas dzelzceļš" (LDz) otrdien noslēdzis sadarbības līgumu ar Ogres novada pašvaldību, par divlīmeņu šķērsojuma risinājuma izstrādi un projektēšanu, portālu "Delfi" informēja LDz.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis norādījis, ka patlaban pašvaldība kā piemērotāko šķērsojuma risinājumu izskata gājēju tuneļa izbūvi zem dzelzceļa Mālkalnes prospektā un autotransporta tuneli Kalna prospektā, kas būtu gan izmaksu, gan praktiskā izpildījuma ziņā labākais risinājums.

''Būvējot tiltu, tam būtu jābūt samērā augstam, taču mums jānodrošina ērta piekļuve un dzelzceļa šķērsošana arī vecākiem cilvēkiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem un citām iedzīvotāju grupām. Līdz ar to ērts, visiem pieejams, labi apgaismots tunelis ir vispiemērotākais risinājums," skaidrojis Helmanis.

Saskaņā ar līgumu pašvaldībai jāveic iespējamo tehnisko risinājumu izpēte, kā arī jāizstrādā projektēšanas uzdevums un tehniskais projekts šķērsojumu izbūvei un aprīkošanai, izsludinot atbilstošu iepirkumu. Savukārt LDz apņēmies līdzfinansēt šos darbus, kā arī līdz jaunā šķērsojuma izbūvei veikt nepieciešamos uzlabojumus esošās gājēju pārejas sakārtošanai Mālkalnes prospektā.

"Esmu gandarīts, ka kopīgi esam tikuši līdz konkrēta risinājuma projektēšanai, un ceru, ka jau drīzā nākotnē pilsētas iedzīvotāji varēs izmēģināt jauno risinājumu un absolūti droši šķērsot dzelzceļu," paudis LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!