Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien, 4.decembrī, Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš ticies ar Krievijas Federācijas transporta ministru Maksimu Sokolovu, norādīdams, ka Latvijas prioritāte ES prezidentūrā būs arī tranzītu koridoru attīstība, portālu "Delfi" informēja SM.

Ozoliņš iepazīstinājis transporta ministru Sokolovu ar Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā 2015.gada pirmajā pusē transporta prioritātēm, kā arī uzsvēra, ka īpaša nozīme tiks pievērsta tranzītu koridoru attīstībai, intensificējot transporta plūsmas starp Eiropas Savienību, Krieviju, NVS valstīm, Ķīnu, Āzijas valstīm un Vidējo Austrumu valstīm.

"Latvijai piemīt lielisks potenciāls būt "tiltam" starp Austrumu un uz Eiropu valstīm, īpaši Ziemeļeiropu, nodrošinot eksportētājiem gan transporta, gan loģistikas pakalpojumus, kā arī sniedzot atbalstu ES tirgus apgūšanā," uzsvēra valsts sekretārs Ozoliņš.

Sokolovs izrādījis ieinteresētību par plānoto ASEM valstu transporta ministru sanāksmi, kas plānota prezidentūras laikā, kā arī vaicājis par biznesa pārstāvju iespējamo līdzdalību minētajā pasākumā.

Kā sarunā uzsvēris Ozoliņš, tad ASEM plānotā sanāksmē piedalīsies ne tikai ministri, bet tajā tiek aicināti piedalīties nozares biznesa pārstāvji, kā arī izteica cerību, ka tā tiks plaši apmeklēta, jo pašlaik viena no galvenajiem Latvijas prioritātēm ir Eirāzijas sauszemes transporta koridora attīstības iespējas, kur ļoti nozīmīgi spēlētāji ir Krievija, Ķīna, Kazahstāna, kā arī citas Āzijas valstis. Latvija šim koridoram piedāvā savu transporta infrastruktūru- 1520 dzelzceļa tīklu, autoceļus, 3 neaizsalstošas ostas un loģistikas centrus kravu apstrādei uz izplatīšanai Eiropā.

Ozoliņš ar Maskavas kolēģi ticies Krievijas transporta konferences laikā. Maskavā jau 8 reizi notiek Krievijas Transporta nedēļa, kuras ietvaros norit izstāde "Krievijas transports". Pirmo reizi tajā atvērts Latvijas nacionālais stends ar mūsu uzņēmēju līdzdalību. Izstādē pārstāvēti VAS "Latvijas Dzelzceļš", LDZ Cargo, LDZ Cargo Loģistika un L-Ekspresis, kā arī Rīgas un Ventspils brīvostas un Liepājas SEZ pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!