Foto: Shutterstock

Pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Dobeles autobusu parks" par 444 070 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), iegādājusies sešus jaunus autobusus, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Aldis Rutkis.

"Dobeles autobusu parks" 2016. gada nogalē saņēma divus Čehijā "SOR Libchavy" rūpnīcā ražotus autobusus. Autobusi ir paredzēti starppilsētu pārvadājumiem, tajos ir 41 sēdvieta un 20 stāvvietas. Transportlīdzekļi izmaksāja 142 000 eiro bez PVN.

Tāpat pērnā gada nogalē uzņēmums par 39 000 eiro bez PVN iegādājās arī mikroautobusu "Volkswagen Multivan", kurā ir septiņas sēdvietas. Transportlīdzekli pasažieru pārvadātājs piedāvā arī iznomāt, tiesa, pašlaik šis pakalpojums pieejams tikai juridiskajām personām.

Pirms dažām dienām SIA "Dobeles autobusu parks" parakstījis līgumu ar SIA "Domenikss" par trīs mikroautobusu piegādi par 186 000 eiro bez PVN. Uzņēmums pārvadātāja izsludinātajā tirgus izpētē bija vienīgais pretendents. Paredzēts, ka jaunie mikroautobusi tiks piegādāti marta sākumā.

Mikroautobusi lielākoties tiek izmantoti pasažieru pārvadāšanai maršrutā Dobele-Rīga-Dobele, bet dažkārt arī vietējos pārvadājumos. "Izvērtējot situāciju, dažreiz lielo autobusu aizvietojam ar mikroautobusu, ja ir mazs pasažieru skaits," skaidroja Rutkis.

Viņš atzīst, ka bieži vien mikroautobusi maršrutā jālaiž, jo lielais autobuss nevar izbraukt zemes ceļu tā sliktā stāvokļa dēļ un "paliek uz vēdera", kā tas bija šoruden un ziemas sākumā. Pašlaik ceļu stāvoklis ir uzlabojies, taču uzņēmums ar bažām gaida pavasari.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada nogalē SIA "Dobeles autobusu parks" izsludināja tirgus izpēti par trīs jaunu mikroautobusu iegādi.

Pārvadātājs vēlējās iegādāties nelietotus mikroautobusus, kuros pasažieriem paredzētas 19 sēdvietas un vismaz trīs stāvvietas. Noteikts arī, ka transportlīdzekļiem jābūt sarkanā krāsā, tāpat paredzēta arī virkne prasību pasažieru un autovadītāja ērtībām un drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!