Foto: F64

Latvijas pasažieru pārvadātāju asociācija (LPPA) ir "dziļā neizpratnē" par šodien publicēto informāciju, ka Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nodarbosies ar pakalpojumu sniegšanu pasažieru pārvadājumos ar autobusiem.

Kā skaidro asociācijā, vakar LPPA pārstāvjiem tiekoties ar satiksmes ministru Anriju Matīsa (V), netika pat pieminēts, ka valsts grasās iekļauties pasažieru pārvadājumos ar autobusiem šādā veidā. "Ņemot vērā samērā nelielo informāciju, ir radušies daudz jautājumu par pašu pakalpojumu," uzsver asociācijā.

"Protams, ka šādi pārvadājumi ietekmēs starppilsētu pārvadājumu biznesu, jo nenoliedzami daļa pasažieru, kas šobrīd izmanto aviācijas pakalpojumus, nokļūšanai lidostā izmanto sabiedrisko transportu. Cik liela ietekme būs, ir grūti pateikt, bet tāda noteikti būs. Taču šobrīd būtiskais jautājums ir tas, uz kāda tiesiska pamata šādi pārvadājumi tiek organizēti, jo pašlaik nevar gūt priekšstatu par to, vai tie būs regulāri, neregulāri vai transfēri. Jebkurā gadījumā jānorāda arī tas, ka šobrīd tiek veikti dažādi starptautiskie regulārie reisi, kuriem kā pieturvieta ir starptautiskā lidosta "Rīga". Šajā gadījumā arī tie tiks apdraudēti," uzsver asociācijas direktors Ivo Ošenieks.

Ņemot vērā to, ka tikai "airBaltic" klientu pārvadāšana varētu nesegt izdevumus pārvadājumu nodrošināšanai, pastāvot bažas par citu pasažieru uzņemšanu šādos reisos vai arī par šķērsubsidēšanu, skaidro Ošenieks. To pastiprinot arī tiesībsargājošo institūciju nepietiekamā aktivitāte nelegālo pasažieru pārvadājumu ierobežošanā.

LPPA vērsīsies Satiksmes ministrijā, lai rastu skaidrojumu par radušos situāciju.

Kā ziņots, "airBaltic" 1.martā sāks piedāvāt jaunu pakalpojumu - autobusu pārvadājumus, lai savienotu Rīgu ar reģionu pilsētām Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Kā informēja lidsabiedrībā, "airBaltic Bus" uzlabos reģionu pilsētu savienojumus ar Rīgas lidostu un nodrošinās klientiem ērtāku nokļūšanu "airBaltic" piedāvātajos galamērķos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Krievijā/NVS valstīs.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādījis, ka jaunā aktivitāte uzlabos Latvijas reģionu pieejamību.

"airBaltic Bus" sniegs bezmaksas pārvadājumu pakalpojumus "airBaltic" pasažieriem, kuri lido uz un no starptautiskās lidostas "Rīga". Autobusi savienos lidostu ar autoostām tādās Latvijas pilsētās kā Valmiera, Jēkabpils, Jelgava un Daugavpils, Tartu Igaunijā un Šauļiem Lietuvā. Autobusi brauks pēc grafika, kas izveidots atbilstoši "airBaltic" reisu ielidošanas un izlidošanas laikiem.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags, šis pasākums "absolūti" neietekmēs patlaban tirgū strādājošos pasažieru pārvadātājus, jo lidsabiedrība pārvadāšot specifisku klientu segmentu tikai uz lidostu. Vienlaikus Vanags norādīja, ka nevar atklāt, cik lielas investīcijas ieguldītas šajā pasākumā, jo tā esot konfidenciāla komercinformācija.

Pēc "airBaltic" lidojuma rezervēšanas klienti varēs pieprasīt bezmaksas autobusa pakalpojumus "airBaltic" tīmekļa vietnē.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. AS "Air Baltic Corporation" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 25 lidmašīnas - piecas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300" un divpadsmit "Bombardier Q400 NextGen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!