Foto: LETA

AS "Pasažieru vilciens" (PV) ir ieviesis vienu no Valsts kontroles (VK) revīzijas laikā izteiktajiem ieteikumiem, portālam "Delfi" norādīja PV Mārketinga nodaļas pārstāve Sabīne Ozoliņa.

Pēc viņas teiktā, uzņēmums ir izpildījis vienu VK ieteikumu, savukārt pārējie septiņi uz PV darbību attiecināmie ieteikumi ir dažādās izpildes stadijās. "Tie tiek realizēti atbilstoši apstiprinātajam ieteikumu ieviešanas grafikam," norādīja Ozoliņa.

Iepriekš PV valdes loceklis Māris Bremze minēja, ka uzņēmums jau ir novērsis vairākus riskus, uz kuriem norādīja Valsts kontrole, un turpina aktīvu darbu, lai labotu arī pārējās iebildes.

PV arī paziņoja, ka paplašina sadarbību ar auditorkompāniju "Ernst&Young" (EY), un tās tuvākais uzdevums būs sadarbībā ar PV sagatavot jaunu stratēģisko skatījumu attiecībā uz PV turpmāko darbību.

To, cik izmaksā sadarbība ar EY, PV gan neatklāj.

"Tā kā detalizēts PV pārvaldības uzlabojumu plāns pašlaik nav izstrādāts, ir pāragri runāt par to, cik liels laiks un attiecīgi arī izmaksas būs nepieciešamas tā ieviešanai. PV mērķis ir pēc iespējas ātrāk veikt uzņēmuma pārvaldības uzlabojumus, tādejādi nodrošinot pēc iespējas labākus pasažieru pārvadājumu pakalpojumus, sabalansējot kvalitāti ar finanšu iespējām un nodrošinot vilciena pārvadājumu sociālo un reģionālo sasniedzamības funkciju," klāsta uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka iepriekš VK paziņoja - Satiksmes ministrija pieļāvusi, ka PV dzīvo pāri līdzekļiem.

VK revīzijā nav guvusi pārliecību par to, ka 41,6 miljoni eiro ir iztērēti iespējami efektīvākajā veidā. Revidenti ir pārliecinājušies, ka daudzos gadījumos naudu varēja izlietot daudz racionālāk un mērķtiecīgāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!