Foto: LETA

AS "Pasažieru vilciens" (PV) apsver iespēju, ka varētu iesaistīties satiksmes nodrošināšanā starp Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un starptautisko lidostu "Rīga" Eiropas sliežu platuma "Rail Baltica" projektā, informē uzņēmumā.

PV gan norāda, ka patlaban vēl ir pāragri runāt par iespējamajiem risinājumiem gan no tehniskā, gan no izmaksu viedokļa.

Kā ziņots, Latvija "Rail Baltica" projekta realizāciju plāno uzsākt ar dzelzceļa līnijas Latvijas centrālās daļas tehniskā projekta izstrādi un Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas un saistītās infrastruktūras pārbūvi, un dzelzceļa stacijas Starptautiskajā lidostā "Rīga" izbūvi, kā arī savienojuma starp Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un lidostu izbūves uzsākšanu un zemju atsavināšanu minētajā posmā.

Kopīgais pieteikums Eiropas Komisijā (EK) tika iesniegts 2015.gada 26.februārim. Tiek cerēts, ka Eiropas Savienība finansēs aptuveni 85% projekta izmaksu.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetrus jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas izmaksātu 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. EK varētu līdzfinansēt 85% no kopējām šī projekta izmaksām. 2015.gadā tiks iesniegts finansējuma pieprasījums EK, lai 2016.gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!