Foto: AFP/Scanpix

Pilotu arodbiedrība tikai dažas stundas pēc tā izteikšanas noraidījusi kārtējo lidsabiedrības "Lufthansa" algu paaugstināšanas piedāvājumu, taču pagaidām nav plānots streiku turpināt ilgāk par sestdienu.

Pēdējā savā piektdien izteiktajā piedāvājumā lidsabiedrība solīja paaugstināt šī gada algas par 2,4%, 2017. gadā algas paaugstinājumam sasniedzot 4,4%. Piedāvāta arī vienreizēja papildus izmaksa, kas sasniegtu divu mēnešalgu apmēru.

Piedāvājums paredzēja arī pieņemt darbā tūkstoti jaunu pilotu.

Taču vēlu piektdienas vakarā arodbiedrība "Vereinigung Cockpit" šo piedāvājumu noraidīja, norādot, ka tas esot mēģinājums "pārdot vecu vīnu ar jaunu etiķeti".

Tomēr arodbiedrības pārstāvis pavēstīja, ka nav plānu streiku turpināt ilgāk par sestdienu, lai gan jauni streiki varētu notikt vēlāk.

Kārtējais "Lufthansa" pilotu streiks sākās trešdien, un tā dēļ nācies atcelt aptuveni 2600 reisu, kas ietekmējis vairāk nekā 315 000 pasažieru.

"Lufthansa" paziņojusi, ka arī sestdien tiks atcelti 137 reisi jeb aptuveni pieci procenti no visiem lidsabiedrības lidojumiem. Atcelti cita starpā ir arī 88 starpkontinentālie reisi.

Tomēr ietekmēti tiks arī tuvās satiksmes un vidēja garuma reisi.

Arodbiedrība pieprasa 3,7% ikgadēju algas paaugstinājumu, turklāt ar atpakaļejošu datumu par pēdējo piecu gadu periodu.

"Lufthansa" vadītājs Karstens Špors norādījis, ka arodbiedrības prasību apmierināšana apdraudēs uzņēmuma nākotni, jo, neskatoties uz rekordlielo peļņu, lidsabiedrība spiesta samazināt izmaksas, lai spētu konkurēt ar tādām kompānijām kā "Ryanair".

"Lufthansa" arī paziņojusi, ka pašreizējais streiks uzņēmumam radījis aptuveni desmit miljonus eiro lielus zaudējumus dienā.

Šis ir jau 14. pilotu streiks kopš 2014. gada sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!