Foto: Publicitātes attēls

Trīs Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" izsludinātajā sarunu procedūrā par dzelzceļa savienojuma "Rail Baltica" ilgtermiņa biznesa plāna izstrādi uzvarējis Vācijas uzņēmums "DB Engineering & Consulting GmbH". Kopējā līguma summa ir 359 850 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, iekļaujot ceļa izdevumus un dienas naudas izmaksas.

Saskaņā ar iepirkuma komisijas lēmumu "DB Engineering & Consulting GmbH" atzīts par saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu, informē "Rail Baltica".

Līgums ar "DB Engineering & Consulting GmbH" noslēgts pirmdien, 8. janvārī.

"Rail Baltica" globālā projekta biznesa plāns ir ilgtermiņa stratēģija tā ieviešanas fāzē (8 gadi) un biznesa modelis projekta ekspluatācijas fāzē (10 gadi). Šis biznesa plāns sniegs vienotu ilgtermiņa biznesa un finanšu plānošanas perspektīvu projekta realizēšanai un sastāvēs no vispārīgās tirgus izpētes, projekta pārvaldības modeļa, projekta ilgtermiņa stratēģijas un biznesa modeļa, pakalpojumu un ieņēmumu analīzes, mārketinga politikas, kapitāla ieguldījumiem, finanšu plāna, uzskaites un nodokļu aspektiem, darbības indikatoriem (KPI), risku un scenāriju analīzes.

Plāns tiks izstrādāts un apstiprināts 2018. gada vasarā un tiks aktualizēts katru gadu.

"Rail Baltica" globālā projekta ieviešana ietver vairākus būtiskus pētījumus un darba plāna izvedi, kas nodrošinās efektivitāti projekta stratēģiskās plānošanas un realizācijas posmos, tāpat kā tālākajās aktivitātēs tirgū nākotnē. Biznesa plāns uzskatāms par globālā projekta pamata stratēģisko dokumentu. Tas būs praktisks instruments gan stratēģiskajai, gan operacionālajai, gan finanšu plānošanai. Atsevišķi biznesa plāna secinājumi, piemēram, attiecībā uz perspektīvo pakalpojumu attīstību, tiks tālāk padziļināti pētīti komercializācijas plāna ietvaros.

Kopumā seši pretendenti iesniedza savus piedāvājumus dalībai konkursa procedūrā ar pārrunām – "DB Engineering Consulting GmbH", "The Boston Consulting Group", "Ernst & Young Baltic", "KMPG Baltics", "PricewaterhouseCoopers", "Deloitte Latvia".

Konkursa procedūra ar sarunām tika organizēta saskaņā ar Latvijas Publisko iepirkumu likumu.

"DB Engineering & Consulting" ir Vācijā bāzēts uzņēmums, kas piedāvā plašu pakalpojumu klāstu tālsatiksmes, ātrgaitas, reģionālajām un vietējām transporta sistēmām tādās nozarēs kā dzelzceļa un transporta infrastruktūra, mobilitāte, transports un darbības plānošana. Uzņēmums transporta nozarē darbojas jau 50 gadus, un tā eksperti realizējuši ievērojamu skaitu projektu vairāk nekā 100 dažādās valstīs.

"RB Rail" ir Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas izveidots, lai īstenotu "Rail Baltica" projektu – pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā.

"RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas/Polijas robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!