Foto: Satiksmes ministrija
AS "RB Rail" pagaidu izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja Igna Deguti, kurš amatā tika iecelts pēc tam, kad atlūgumu iesniedza līdzšinējā uzņēmuma izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa, prioritāte šobrīd ir ''nodrošināt iesākto projekta aktivitāšu sekmīgu virzību'', portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmumā.

"Pirmkārt, kopuzņēmums turpina ''Rail Baltica'' līnijas būvprojektēšanas darbu sagatavošanu visās trijās valstīs. Pirmajā iepirkumu posmā būvprojekta izstrādei Lietuvā un Igaunijā konkursā katrā no valstīm kvalificējušies seši uzņēmumi no Eiropas, kas gatavo savus piedāvājumus," pastāstīja Degutis.

Viņš arī aicina piegādātājus aktīvi piedalīties ''RB Rail'' rīkotajos iepirkumos, jo līdz gada beigām tiks izsludināti vairāk nekā 26 iepirkumi. Savukārt 2019. gadā plānoti aptuveni 60 iepirkumi gan Globālā projekta, gan nacionālo institūciju ietvaros.

Otrkārt, Degutis uzsvēra kopuzņēmuma divu gadu budžeta un ilgtermiņa finansēšanas modeļa apstiprināšanas nozīmi, piebilstot, ka tas ir arī priekšnoteikums, lai pieteiktos un saņemtu turpmāko ''Rail Baltica'' projektam nepieciešamo Eiropas Komisijas līdzfinansējumu 85% apmērā no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) fondiem.

"Trešā, bet ne mazāk svarīgā prioritāte ir ilgtermiņa ''Rail Baltica'' biznesa un operacionālā plāna, kā arī infrastruktūras pārvaldības modeļa pabeigšana, lai pilnībā noslēgtu projekta plānošanas posmu un liktu pamatu projekta panākumiem," viņš paskaidroja.

Jau ziņots, ka AS ''RB Rail'' padome pēc Baibas Rubesas atkāpšanās no amata pagājušās nedēļas ceturtdienā, 27. septembrī, pagaidu izpilddirektora un valdes priekšsēdētāja amatā iecēla Ignu Deguti. Viņš kopš 2017. gada strādājis par ''RB Rail'' finanšu direktoru un valdes locekli.

''RB Rail'' valdē pārējais sastāvs paliek nemainīgs ar Kasparu Rokenu operacionālā direktora un Martu Nīlsenu tehniskā direktora amatā.

''RB Rail'' ir daudznacionāls Igaunijas, Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums, kas tika izveidots, lai īstenotu ''Rail Baltica'' projektu – pirmo šādā mēroga infrastruktūras projektu Baltijā. ''RB Rail'' ir centrālais ''Rail Baltica'' projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketings. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas–Polijas robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!